Zahájení nové sezóny + vernisáž Josef Hoffmann – Otto Prutscher

30.6.2019, 12:00 – 13:00

Přijměte srdečné pozvání na otevření nové sezóny Muzea Josefa Hoffmanna a na vernisáž výstavy Josef Hoffmann – Otto Prutscher, která se uskuteční ve 12 H v Muzeu Josefa Hoffmanna v Brtnici u Jihlavy.

Úvodní slovo pronesou:
Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina
Miroslava Švaříčková, starostka města Brtnice
Christoph Thun-Hohenstein, generální ředitel MAK
Jan Press, ředitel Moravské galerie
Rainald Franz, Rostislav Koryčánek, kurátoři výstavy

Součástí programu bude saxofonové kvarteto Aquartet, zahradní občerstvení a dětský workshop ZAHRADNÍ ATELIÉR https://www.facebook.com/events/1391307761007353/.

Novinky této sezóny v Muzeu Josefa Hoffmanna: otevřené nádvoří se zahradou a altánem, interaktivní prvky v expozici, mobilní bar, půjčovna elektrokol, freedomek.

► Rakouský designér a architekt, ale také důležitá osobnost secesního vídeňského hnutí Wiener Sezession v čele s Gustavem Klimtem a jeden z kmenových designérů Wiener Werkstätte - to byl Otto Prutscher. Patřil k žákům a později také nejbližším spolupracovníkům Josefa Hoffmanna. Výstava v rodném domě Josefa Hoffmana v Brtnici poukazuje na provázanost mezi těmito dvěma osobnostmi.
VÍCE O VÝSTAVĚ NA http://bit.ly/ottoprutscher

►►►Na vernisáž bude vypraven autobus z Brna, Prahy a Jihlavy. Odjezd z Brna v 10 h od budovy UMPRUM. Rezervace místa na [email protected] nebo 725 097 374, platba nutná předem na pokladně Pražákova paláce. Cena dopravy 100 Kč a 50 Kč (pro studenty, seniory a SPMG).

Výstava je realizovaná pod záštitou ministra kultury doc. Mgr. Antonína Staňka Ph.D.

Výstava je realizovaná pod záštitou hejtmana Kraje Vysočina MUDr. Jiřího Běhounka, pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Bohumila Šimka a Velvyslanectví České republiky v Rakousku.

Výstava byla realizována také za finanční podpory Evropského fondu pro regionální rozvoj a ze státního rozpočtu České republiky v rámci projektu Bilaterální sítě designu.

Interreg
Evropský fond pro regionální rozvoj