Čokoládování - největší festival čokolády v zemi se uskuteční přítí týden v Táboře již popáté

12.10.2018 – 14.10.2018, 23:59

Oblíbená čokoládová řeka, degustace čokolády ze všech koutů světa, nespočet prodejních stánků s čokoládou a čokoládovými výrobky, cukrářské show, dětské divadlo a mnoho dalších atrakcí pro celé rodiny.

To vše čeká na návštěvníky Tábora ve dnech od 12. do 14.října, kdy se již popáté historické centrum tohoto jihočeského města promění v tradiční největší oslavu čokolády v zemi. Nově letos festival láká také na křest knihy Fína čokoláda spojený s odhalením čokoládových soch hlavních postav tohoto pohádkového příběhu a největšího čokoládového modelu vlaku. Křest knihy se uskuteční v sobotu 13.10. v odpoledních hodinách za účasti Jiřího Krampola, Milana Peroutky a Olgy Lounové.

Pohádkový příběh Fína Čokoláda vypráví o dobrodružstvích čokoládové holčičky Fíny a jejích přátel, kteří žijí v Muzeu čokolády a marcipánu v Táboře. Knihu o síle kamarádství, ale i zlobě a potrestání a v neposlední řadě o kouzelné moci čokolády, napsali Veronika Hájková a Filip Rožek. Ilustracemi ji doplnili Veronika Vacenovská a Lukas Weird.

Stejnojmennou audioknihu čte a titulní píseň k ní nazpívala Lucie Vondráčková. „Kniha mě okouzlila, s nabídkou spolupráce jsem proto souhlasila okamžitě,” netají se Lucie Vondráčková nadšením z práce na pohádce, jejíž dějiště - táborské Muzeum čokolády a marcipánu si předem i zajela osobně prohlédnout. „Pak se mi knížka krásně načítala, když už jsem ty prostory znala a přesně věděla, kde se zrovna Fína pohybuje. Nejvíce se mi asi líbí sklep, kde chrní pekelníci. Opravdu tam v Táboře je peklo! A v knížce samozřejmě taky,” dodává Vondráčková, která pohádky ráda předčítá i svým dětem. „Spojit knížku, mluvené slovo a laskavé příběhy je, myslím, v dnešní době pro děti hodně důležitá věc,” uzavírá Vondráčková.

„V příběhu se říká, jak moc je důležité dělat věci srdcem. Protože když něco děláte srdcem, děláte to nejlíp na světě!“ Vyzdvihuje jednu z myšlenek knihy spisovatelka Veronika Hájková. Druhý z autorů knížky Filip Rožek k tomu dodává: „Díky odvážné povaze mé dcery, jsem si uvědomil, jak je pro děti dnes důležité být statečný. Prostě nenechat se odstrčit. A takovou jsme se pokusili vytvořit Fínu.“

V audioknize je navíc pět písniček, které napsal a otextoval Lukáš Fišer. Zpívají vedle Lucie Vondráčkové Milan Peroutka, Jiří Krampol a další.

Animovaný klip Fína Čokoláda vznikl v Táboře ve studiu Apeman.cz v režii Kristiána Popivčáka a Jakuba Dvořáka.

 

Na festival se platí vstupné pouze na sobotní program a vstupenka je platná po celý víkend také  do Muzea čokolády a marcipánu v Táboře, které festival každoročně pořádá.

Více na www.festivalcokoladytabor.cz