Srdce na playe aneb Povídání o české účasti na festivalu Burning Man

26.11.2017, 19:30 – 21:30

Jaké to je stavět železné srdce uprostřed pouště? Pojďte se seznámit s týmem stojícím za projektem HEARDT, který měl svou premiéru na festivalu BURNING MAN a poté na pražském Signálu. Budeme si povídat o životě na poušti, jaké je plánovat projekt přes oceán a jak se z toho nezbláznit.

Projekt HEARDT se skládá ze speciálně upraveného vysoce interaktivního piana, které je obklopené čtyřmetrovou konstrukcí ve tvaru lidského srdce. Právě v něm se setkává hudba se světlem, a to díky návštěvníkům a jejich vlastnoruční hře. Název projektu je příznačný. Vznikl spojením dvou anglických slov – heart, neboli srdce, a heard, tedy být slyšen

Samotný projekt HEARDT získal velkou mediální pozornost na začátku letošního roku, kdy dostal nejprve podporu Linhartovy nadace a následně grant a pozvání do pouště v Black Rock City od amerického festivalu BURNING MAN.

Kromě umělců stojících za projektem HEARDT na diskuzi vystoupí také fotograf Marek Musil, který tento rok navštívil hned tři festivaly BURNING MAN na třech různých kontinentech a pořídil na nich dechberoucí fotografie, ze kterých chystá v roce 2018 výstavu.

Beseda je určena širokému publiku - zájemcům o účast na festivalu BURNING MAN 2018, fotografům, umělcům a všem, kteří se zajímají o nevšední zážitky.
 
Více informací najdete na Facebooku, webu