Jazz Goes to Town 2018 Weezdob Collective (PL) Josef Kolo 7tet (CZ)

11.10.2018, 19:00 – 22:00

Mladý kvintet Weezdob Collective z polské Poznaně vznikl v roce 2014 a od počátku staví svou hudbu na čistě autorské tvorbě zahrnující komponované party s jazzovou improvizací. 

Cena vstupenky: 250 Kč

19:00 Weezdob Collective (PL)
20:30 Josef Kolo 7tet (CZ)

Weezdob Collective (PL)
Kacper Smoliński - harmonika
Kuba Marciniak - tenorsaxofon
Piotr Scholz - kytara
Damian Kostka - kontrabas
Adam Zagórski - bicí

Jejich hudba je svěžím mixem moderního jazzu s názvuky blues, klasické hudby i slovanského folklóru. Melodické linky obstarává především tenorsaxofon Kuby Marcianiaka osobitě se prolínající s foukací harmonikou Kacpera Smolińskiho a kytarou Piotra Scholze. Weezdob Collective získal již několik polských i zahraničních ocenění určených pro mladé jazzové kapely.

Petr Kalfus - tenorsaxofon
Marcel Bárta - tenorsaxofon
Rasťo Uhrík - kontrabas
Dano Šoltis - bicí

Josef Kolo 7tet je paradoxně kvarteto tvořené výraznými osobnostmi české a slovenské jazzové scény střední generace: saxofonisty Marcelem Bártou a Petrem Kalfusem, bubeníkem Dano Šoltisem a basistou Rasťo Uhríkem. Absence harmonického nástroje vytváří široké pole pro hudební komunikaci mezi muzikanty i pro dynamické a někdy až eruptivní změny nálad a atmosfér. Prolínání polyfonních linií dvou tenorsaxofonů a interakce svébytné rytmické sekce vytváří silný emocionálnínáboj. Jejich hudba, která nepostrádá nadhled a žánrovou otevřenost, je z části komponovaná, ale velkou měrou také improvizovaná - což vytváří prostor pro to, aby se každý koncert stal neopakovatelným hudebním zážitkem.

Ticketstream