Koncert Patrik Kee a Istvan Sky: Jsme stále na dotek - Litomyšl

26.5.2024, 18:00 – 23:59

Koncert Patrika Kee. Jsme stále na dotek - ve spojení se vším co tvoří to vše.

 

Cena vstupenky: 450 Kč

Patrik Kee Kedzierski je český zpěvák, který se věnuje živé vokální improvizaci a vytváří tak pomocí hlasu, který nahrává a vrství na nástroj zvaný loopstation až orchestrálně - vesmírné skladby.

Patrikova hudba dává posluchačům prostor nahlédnout do svého nitra a zároveň se i radovat.

"Jsem moc rád za to, že můžu tvořit zrovna tak jak to cítím a vnímám. Říká se tomu intuitivní naladění a to vše zaznamenávám na nástroj (loopstation) kde na sebe můžu navrstvit několik desítek hlasů a zvuků.

Každy koncert je odrazem mého momentálního rozpoložení a dovolím si tvrdit i naladění všech zúčastněných."

Hlavním hostem večera Istvan Sky.

Istvan je maďarský hudebník a skladatel, který je po celém světě známý jako autor jedinečné písně "The Song of the Butterfly", která má na YouTube mnoho milionů zhlédnutí. Jeho hudba inspiruje: mír, lásku, vděčnost. Kořeny jeho tvorby vyrůstají z hluboké půdy šamanských, tibetských, indických a maďarských folklorních tradic. Zásadní inspirace však vychází z jeho duchovní praxe a z opravdového pozorování přírody, kde se harmonicky prolíná hudba a ticho. Hlas je Istvánův nejmocnější nástroj, a to jak hudební, tak terapeutický. Istvánovy interpretace od kontemplativních veršů přes mantry až po overtonové zpěvy nepřestávají udivovat tónovou všestranností a barevným hlasovým spektrem. Je charismatickým mistrem zvuku, který pracuje ve věčné přítomnosti láskyplné energie srdce a vytváří prostor, kde lze vnímat skutečné požehnání.

www.istvansky.com

SMS Ticket