Třeboň: koncert CIMBAL CLASSIC v kapli hrobky (OKOLO TŘEBONĚ 2019)

1.7.2019, 20:00 – 21:00

Cimbal Classic je brněnská nadžánrová kapela Kateřiny a Dalibora Štruncových (mj. houslistka a cimbalista skupiny Javory sourozenců Ulrychových), která patří více než čtvrtstoletí mezi stálice a nejosobitější uskupení české folkové a alternativní hudební scény. 

Cena vstupenky: 250 a 300 Kč, , ,  Kč

POŘÁDÁ: festival OKOLO TŘEBONĚ
Předprodej:  www.okolotrebone.cz/obchod/vstupenky/okolo-trebone-2019-cimbal-classic/

Cimbal Classic - Katka a Dalibor Štruncovi - Zpátky (doma) v Třeboni   

Dvacet sedm let svého trvání bude i v roce 2019 průběžně oslavovat svými koncerty, na kterých zazní výběr posluchačsky nejúspěšnějších písní, které se za ty roky nastřádaly na jejich deseti profilových, žánrově rozličných albech. Jedním z nich bude také koncert v místě vzniku v Třeboni , kde představí i nejnovější písničkového CD s názvem „Nepřestaň si malovat“.

 

Štruncův autorský rukopis a zpěv jeho ženy Kateřiny dělají z Cimbal Classiku nezaměnitelný soubor, který se samozřejmě opírá i o další šikovné muzikanty.

V současné době hraje Cimbal Classic v šestičlenném složení. Katku a Dalibora Štruncovy coby pilíře a pěvecké frontmany kapely doplňují hobojista a sopránsaxofonista Rastislav Kozoň, violistka Katka Kovaříková, basista Juraj Valenčík a mandolinista Martin Krajíček.

Dnešní Cimbal Classic, to je hudba ovlivněná folkem, folklórem, ale i vážnou hudbou plující někde na rozhraní těchto menšinových žánrů. Máte-li rádi průzračné a čisté melodie, lyrické, přemýšlivé a vtipné texty propojené přirozeným zpěvem a nadprůměrným muzikantským řemeslem, pak Vás Cimbal Classic určitě nezklame.

 

Více na  www.cimbalclassic.net