Na Folimance se uskuteční Sportovní den dětí Nadace Agrofert

23.5.2015

Už tuto sobotu 23. května bude pražská Folimanka věnována od rána do pozdního odpoledne sportovnímu vyžití mládeže. Nadace Agrofert zde ve spolupráci s basketbalovým oddílem USK Praha chystá Sportovní den dětí. 

Akce se uskuteční jak v hale na Folimance, tak i v parku okolo ní, kde bude probíhat řada aktivit a soutěží. 

„Uvnitř Sportovní haly Folimanka se v sobotu 23. května uskuteční turnaj přípravek pro děti narozené v roce 2004 a mladší. Venku v parku okolo haly se budou konat soutěže pro děti, sportovní cvičení a tréninky. Není potřeba se nikde registrovat, děti s námi mohou strávit libovolný čas sportováním mezi 8. a 17. hodinou,“ zve na akci Jakub Večerka, manažer projektu Sportovní centra Nadace Agrofert. Pro děti bude na Folimance připraveno také velké množství cen v soutěžích či turnajích. Rodiče se nemusí bát ani o pitný režim a občerstvení svých ratolestí – obojí bude po celý den k dispozici. „Sportování je pro děti naprosto přirozeným trávením volného času. My je v těchto aktivitách podporujeme po celé republice. V současnosti funguje již 50 Sportovních center Nadace Agrofert ve 13 městech, v nichž sportuje přes 1300 dětí. Odstraňujeme zejména sociální bariéry mezi dětmi. Přihlásit se může kdokoliv, my poskytneme veškeré vybavení k danému sportu, a to za symbolický poplatek v průměru 150 Kč za pololetí. Dětem pak stačí přijít s oblečením na tělocvik,“ dodává Večerka.

O nadcházejícím víkendu tedy neváhejte dětem dopřát radost z pohybu na pražské Folimance.

O Nadaci Agrofert – Pomáhat srdcem

V koncernu Agrofert platí, že jsou podniky nejenom významnými ekonomickými subjekty zaměstnavateli v regionech České republiky, ale že mají také velkou zodpovědnost vůči svému okolí. Proto v roce 2011 vznikla Nadace Agrofert, která sjednotila strategii charitativních činností. Společnosti koncernu Agrofert její vznik podpořily dary v souhrnné výši téměř 100 milionů korun. Tyto prostředky slouží k realizaci řady projektů. Sportovními centry pro děti počínaje a Fondem pro rodiče samoživitele konče. Nadace přispívá nejenom neziskovým organizacím na rozvoj jejich aktivit a na zlepšení jejich materiálně-technického vybavení a podmínek činnosti, ale věnuje se i žádostem individuálních žadatelů.

Více informací najdete na www.nadace-agrofert.cz.