Gabriela Beňačková Gala – Pardubické hudební jaro 2024

2.4.2024

Pardubické hudební jaro 2024 se blíží. Během dubna a května vás Komorní filharmonie Pardubice a její hosté vezmou do světa tónů a melodií – od klasiky, přes jazz až k folku.

Slavnostní zahájení v Sukově síni 2. dubna 2024 má název Gabriela Beňačková Gala. Světoznámá operní pěvkyně se loučí se svou kariérou, a to rolemi, které ji provázely od samého začátku. V podání Gabriely Beňačkové tak naposledy zazní árie z Prodané nevěsty, Rusalky a Její pastorkyně. Duety s ní zazpívá Jakub Pustina, na klavír je doprovodí Jiří Hrubý.

Dalšími hvězdami budou v rámci Pardubického hudebního jara jazzman Rudy Linka, Jaromír Nohavica a na závěrečném koncertu 19. května 2024 také Štefan Margita, který vystoupí se svým programem lidových písní. Pardubické hudební jaro nabídne kromě velkých koncertů také komornější programy v Gočárově galerii ve zrekonstruovaných Automatických mlýnech. Tam vystoupí například klavíristé Ivo Kahánek, Jan Čmejla nebo operní zpěvák Gustáv Beláček. Pardubické hudební jaro se koná od 2. dubna do 19. května 2024.