Zoologická zahrada Liberec není jen zoo

1.8.2020 – 31.8.2020, 23:59

Zoologická zahrada v Liberci je v rámci ČR výjimečná i v tom, že její součástí je kromě zoo, střediska ekologické výchovy (DIVIZNA) a centra pro zvířata v nouzi (ARCHA) i Kulturní dům s velkou zahradou a restaurací Formanka (tzv. Lidové sady) nebo Dětský koutek s řadou atrakcí pro děti cca od 2 do 12 let.

Návštěvnický okruh v zoologické zahradě měří necelé tři kilometry, projdete ho cca za tři hodiny. To je ideální doba na kombinaci návštěvy zoo s dalšími aktivitami v blízkém okolí. Můžete zajít na oběd do Formanky nebo vzít děti do Dětského koutku na skluzavky, kolotoče, pískoviště, svézt se na ruském kole či ve vláčku.

V srpnu každé úterý, středu a čtvrtek od 16.00 h se na zahradě Lidových sadů (případně za deště v budově kulturního a společenského centra Lidové sady) hrají pohádky.

Běžné vstupné na pohádky je 60 Kč (děti od 2 let) a 40 Kč (dospělí), ale pokud návštěvník při nákupu předloží vstupenku ze zoo z téhož dne či platnou permanentkou do zoo nebo Dětského koutku, zaplatí jen 30 Kč na osobu.

Srpnový program pro děti naleznete na  http://www.lidovesadyliberec.cz/cz/katalog/pohadky-divadlo-pro-deti/10. Pro dospělé je pak ve vybraných dnech večer (za každého počasí) určené promítání filmů pod širým nebem. Běžné vstupné je 70 Kč na osobu, zvýhodněné 50 Kč pro návštěvníky, kteří v ten samý den navštívili i Zoo Liberec.

Seznam filmů je na www.lidovesady.cz v sekci Letní kino.