Zažít město jinak - Americká / 14.9.

14.9.2019

Zažijte Americkou jinak!

Americká ulice se po roce promění na korzo plné hudby, divadla a skvělého jídla. Přijďte zažít v sobotu 14. září Americkou jinak! Potkejte se se sousedy, ochutnejte tradiční mexickou kuchyni a poslechněte si české i zahraniční kapely a djs. Akce je součástí iniciativy Zažít město jinak, probíhá však o týden dříve. Vstup na akci je zdarma. 

Cena vstupenky: zdarma Kč

Slavnost bude v Americké ulici probíhat v sobotu 14. září od 11.00 do 22.00 hodin, tedy o týden dříve než ostatní akce spojené s iniciativou Zažít měst jinak. „Zažít město jinak v Americké ulici patří mezi nejnavštěvovanější akce v rámci iniciativy. I proto jsme se rozhodli ji udělat letos samostatně a o týden dříve. Návštěvníci si mohou užít jedenáctihodinový program plný kultury a dobrého jídla,“ zve Omri Goz, organizátor akce. Multikulturní jednodenní festival nabídne bohatý kulturní program od hudby přes divadlo, pouličního knihovnu a módu až po ochutnávání specialit z Mexika a dalších zemí. 

Na celkem čtyřech scénách zahraje desítka hudebníků a DJs, uslyšíte mix popu, bluegrassu i elektronické hudby.  O program pro děti se postarají umělci z Divadla D21, od 11.00 hodin zahrají pohádku Pejsek a kočička, od 15.00 hodin Ronja, dcera loupežníka. U stánku Dne architektury si budou moct děti postavit z dřevěné stavebnice kapla například vlastní dům. Chybět nebudou ani vystoupení dětských tanečních a hudebních skupin. 

Na MINT marketu si budou moct návštěvníci koupit alternativní módu a designové kousky od místních návrhářů. Novinkou je zapojení knihovny v Záhřebské ulici a prezentace vybraných neziskových organizací, které působí na Praze 2 jako například SOS Centrum, dobročinný obchod Sue Ryder, Cesta ke změně či Bulharská pravoslavná obec. „Vycházíme z původní myšlenky akce, a to je zapojení místních podniků, barů, restaurací, ale i dalších subjektů. Cílem je, aby se setkali jak návštěvníci, tak organizátoři a společně si užili místo, ve kterém žijí a pracují,“ dodává Omri Goz. 

Součástí bude již tradičně slavnost La Calle Mexicana konaná k příležitosti oslav Dne nezávislosti Mexika.  Seznámí vás s mexickou kulturou od hudby přes tanec až po tradiční kulinářské speciality. Akce se koná ve spolupráci s Velvyslanectvím Spojených států mexických. 

Přijďte zažít Americkou jinak a užít si svoji čtvrť s rodinu, přáteli a sousedy! Kompletní program najdete na webu či bližší informace na Facebooku.