Derflanské otevřené sklepy

25.5.2019, 14:00 – 20:00

Jsme pár mikro-vinařů z Uherského Hradiště. Většina z nás víno vyrábí podomácku pro radost a folklór, proto tato vína jen tak někde nekoupíte. A má to své kouzlo, mezi 59 vzorky najdete například vína selská, naprosto nevyumělkovaná, zato upřímná.

Cena vstupenky: 100 Kč

Stejně tak můžete ochutnat vína nefiltrovaná, na divokých kvasinkách kvašená a na kvasnicích zrající (sur-lie), jen s minimem síry. A některá vína zpracovaná moderním pojetím a vyhrávají ceny na soutěžích. Jeden z našich vinařů se dokonce zaměřuje na vína slámová a ledová. A jaká vína zvítězí u vás?

V ceně symbolického startovného ve výši 100 Kč získáváte degustační skleničku a mapku, ceny jednotlivých vzorků jsou od 10 Kč. Těšit se můžete na drobné dobroty k zakousnutí, nicméně očekáváme, že si nabalíte piknikový koš, abyste si mohli užít pohodové odpoledne se vším všudy.

Sklepy otevíráme ve 14 hodin, končit začneme kolem 20. hodiny. Ideální je od nás pokračovat do Vlčnovských búd, kde bude probíhat večerní program před jízdou králů. Více informací najdete na našem webu a Facebooku.