Sklárny ve Světlé nad Sázavou opět nabídnou pohled do výroby i výprodej skla

4.6.2016, 8:00 – 9:00

V sobotu 4. června opět nabídnou sklárny společnosti Crystalite Bohemia veřejnosti pohled do zákulisí výroby nápojového i dekoračního skla. Lidé se na komentovaných prohlídkách dozvědí, jaké materiály a technologie se využívají. Poprvé se široké veřejnosti představí unikátní titanová sklovina, z níž se v České republice vyrábí právě jen ve sklárnách Crystalite Bohemia. Připraven je také bohatý program pro děti – zařádí si například na nafukovacím skákacím hradu. Každý návštěvník pak obdrží malý dárek.

Prohlídková trasa se otevře v 8 hodin a zahrnuje všechny důležité okamžiky výroby skla od tavení skloviny přes lisování ve formách či automatické foukání, leštění a závěrečné opracování. Prohlídka trvá zhruba půl až tři čtvrtě hodiny. Kvůli důrazu na bezpečnost návštěvníků je okruh označen bezpečnostními páskami. Vzhledem k tomu, že prohlídka vede také po schodištích, není možný přístup lidí na vozíčku a dětských kočárků.

Program čeká i na děti – šikovní pejskové Astor a Letinka předvedou, co vše se čtyřnohý přítel dokáže naučit. Sklárny nabídnou přímo ve svém areálu a také v podnikové prodejně své výrobky za zvýhodněné, velmi atraktivní ceny. Akce končí ve 14 hodin.
Dny otevřených dveří pořádá sklárna Crystalite Bohemia ve Světlé nad Sázavou i její sesterský závod Květná ve Strání na Jižní Moravě pravidelně několikrát do roka. Jen za tyto dny projde sklárnami na dvacet tisíc lidí, kteří za výrobky utratí v souhrnu více než jeden milion korun. Individuální exkurze lze domluvit po celý rok. Celoročně jsou také otevřeny podnikové prodejny.