Mezinárodní hudební festival Český Krumlov 2016

5. únor 2016, 11:53
Mezinárodní hudební festival Český Krumlov 2016

MHF Český Krumlov patří mezi nejvýznamnější kulturní akce v České republice. Spojení nádherných melodií s atraktivním prostředím města, zapsaného na seznam UNESCO, přiláká každoročně tisíce návštěvníků z tuzemska i ze zahraničí.

Díky objevné dramaturgii i účasti světově proslulých interpretů si festival vydobyl přední místo mezi hudebními festivaly. Za vše hovoří jména umělců, jejichž účinkování je s festivalem spojeno: tenoristé Jonas Kaufmann či José Cura, barytonista Dmitri Hvorostovsky, mezzosopranistka Elīna Garanča, a zejména legenda operního světa Plácido Domingo.

Peruánský tenorista Juan Diego Flórez

Jubilejní, již 25. ročník festivalu se koná od 15. července do 6. srpna. V průběhu tří týdnů se představí celá řada výjimečných umělců v čele s hlavní hvězdou 25. ročníku, peruánským tenoristou Juanem Diegem Flórezem. Zazní symfonické i komorní koncerty v podání předních sólistů i souborů. MHF Český Krumlov však kromě tzv. vážné hudby nabízí i široké spektrum dalších hudebních žánrů: jazz, muzikál, filmovou hudbu, flamenco, šanson a další. Letos do této oblasti patří koncert jazzové legendy - trumpetisty Artura Sandovala, večer filmových melodií Ennia Morriconeho a Luboše Fišera, projekt Carlose Piñany s názvem Flamenco Symphony, večer muzikálových melodií Bravo Broadway! či koncert šansoniérky Szidi Tobias.

V rámci MHF Český Krumlov 2016 se uskuteční dvaadvacet koncertů, jak pod širým nebem v českokrumlovských zahradách, tak v interiérech Státního hradu a zámku Český Krumlov či v kostele nově opraveného kláštera.

Více informací na www.festivalkrumlov.cz