Muzeum Tortury Český Krumlov vám odhalí kus temné historie

V samém centru malebného města Český Krumlov, na náměstí Svornosti, naleznete oblíbené Muzeum Tortury. Muzeum Tortury Český Krumlov je opravdu zajímavým, zaměřuje na historii mučicích nástrojů a metod trestů v průběhu různých období. Návštěvníci mohou vidět různé mučicí nástroje, které byly v minulosti používány, a dozvědět se o kontroverzních aspektech historie trestního práva. Expozice jsou doplněny o historické informace a zajímavosti.

Muzeum Tortury Český Krumlov vám odhalí kus temné historie
  • Adresa:
    Náměstí Svornosti 1
    Český Krumlov 381 01

Pokud vás toto téma zajímá, zajděte si do ojedinělé expozice útrpného práva a mučících nástrojů ve zrekonstruovaných sklepních prostorách pod radnicí. V expozici můžete vidět na ploše 400 m2 okolo 100 exponátů a desítky dobových rytin. Mystickou atmosféru celé výstavy dotvářejí voskové figuríny umístěné v autentickém prostředí. Ojedinělý zážitek z prohlídky sklepení a celé výstavy umocňují zvukové, a především dva speciální audiovizuální efekty — upálení čarodějnic a poprava mečem.

Pokud si zakoupíte kombinovanou vstupenku, budete mít výhodný vstup také do Muzea voskových figurín a také do Zrcadlového bludiště.

Další zajímavá místa v okolí

Při návštěvě České Krumlova doporučujeme navštívit také nedaleké Muzeum voskových figurín, do kterého můžete zakoupit výhodné kombinované vstupné v rámci našich muzeí. Muzeum voskových figurín je populární atrakce, která vám odhalí voskové figuríny známých osobností, historických postav a filmových hrdinů. Muzeum vám nabídne možnost vidět figuríny v životní velikosti a můžete se s nimi i vyfotografovat. Muzeum je konkrétně zaměřeno na osobnosti a region jižních Čech. Mezi nejzajímavější obyvatele patří Karel IV. nebo František Josef I. Tajemné sklepení je ukázkou středověkého městečka. Máte možnost nahlédnout do alchymistické dílny nebo staré krčmy. Celková atmosféra je doplněna světelnými a zvukovými efekty, takže se budete cítit, jako byste se opravdu procházeli po tržišti 15. století. Nahlédněte pod ruce rybářům z dob rozkvětu rybníkářství v jižních Čechách a zjistěte, na co chytali kapry.

Přijďte se také podívat do nedalekého zrcadlového labyrintu, který patří mezi největší v Evropě. Unikátní zrcadlová síň obsahuje na 90 zrcadel a navazuje na ni nezvyklé křišťálové bludiště složené z čirých skel. Zrcadlová síň je navržena tak, že vytváří efekt nekonečných chodeb a optických klamů. Procházející nepozná, která cesta je skutečná a která je jen odraz v některém ze zrcadel. Doporučujeme chodit pomalu a s rukama před sebou, ať si odsud neodnesete na památku bouli. Když jste uvnitř přijde vám labyrint pocitově mnohem větší, než ve skutečnosti je. Samo o sobě je bludiště menší, ale dokážete v něm strávit spoustu času. Samozřejmě nechybí ani oblíbená prohnutá zrcadla různě deformující postavu, při kterých se od srdce zasmějete. Nenechte si ujít tento výjimečný zážitek a přijďte si zabloudit společně se svými ratolestmi.