Vlastivědné muzeum v Olomouci

12. červenec 2023, 22:07
Vlastivědné muzeum v Olomouci

Vlastivědné muzeum v Olomouci je muzeum zaměřené na historii a místopis středomoravského regionu. Jeho zřizovatelem je Olomoucký kraj, a kromě hlavního sídla v Olomouci spravuje také zámek v Čechách pod Kosířem a Arboretum Bílá Lhota.

Přes jeden a půl tisíce exponátů, desítky interaktivních prvků, počítačové hry i vlastní dokumentární filmy o přírodě. To vše tvoří novou zážitkovou Přírodovědnou expozici ve Vlastivědném muzeu v Olomouci. Poutavá, hravá, zábavná i poučná expozice Příroda – od počátku bez konce.

Další expozice Příroda Olomouckého kraje seznamuje návštěvníky s přírodními poměry tohoto regionu od nížin v okolí Olomouce přes hornaté prostředí Nízkého Jeseníku až po vysokohorský terén Hrubého Jeseníku a Králického Sněžníku.

Olomouc — patnáct století města vám představí sedm hlavních historických témat, jež tvoří ucelený příběh dějin města, vyprávěný od 6. století, drsné doby raného středověku, až po naši současnost, práh jednadvacátého století. Nesmírně bohatou historii Olomouce přitom v nové expozici dokládá široké spektrum předmětů od archeologických nálezů, přes památky uměleckého řemesla a knižní kultury až po dokumentární filmy z 20. století a zprostředkovávají moderní technologie

Panovníci, církevní hodnostáři, umělci, vědci, vojevůdci i sportovci, kteří byli v minulosti spjati s naším regionem, se představují v nové stálé expozici Vlastivědného muzea v Olomouci nazvané Galerie osobností Olomouckého kraje.

Vlastivědné muzeum v Olomouci

adresa: nám. Republiky 5, 771 73 Olomouc
telefon: +420 585 515 111
e-mail: [email protected]

www.vmo.cz

14.12.2023 – 28.4.2024, 23:59
Připravte se na vzrušující cestu časem! Vlastivědné muzeum v Olomouci otevírá ve čtvrtek, 14. prosince, brány k výstavě... více