Umělci koronaviru navzdory! On-line hudební večery vyvrcholí Koncertem pro milion

18. březen 2020, 10:58
Umělci koronaviru navzdory! On-line hudební večery vyvrcholí Koncertem pro milion

Nespočet muzikantů a kapel mělo v tomto čase stát na pódiích koncertních sálů, hal a arén a být právě uprostřed svých jarních turné. Bohužel, šířící se epidemie koronaviru chtěla jinak. Ale jsou to právě umělci, kteří říkají poslední slovo! A pokud fanoušci nemohou dorazit za nimi, dorazí hudebníci za svými fanoušky, do jejich domovů. Koncerty proběhnou v dokonale sterilním on-line prostředí a místo stovek fanoušků je v jeden moment uvidí a uslyší nespočet hudebních nadšenců. Moderované hudební večery se zajímavými hosty odstartují již tento čtvrtek a vyvrcholí Koncertem pro milion. A rozhodně nepůjde jen o zábavu. Hlavním cílem Koncertu pro milion je vybrat minimálně 1 000 000 Kč, který bude použit právě pro boj s nákazou.

„Lékaři a všichni zdravotníci obecně jsou v těchto dnech našimi novými hrdiny. Rozhodli jsme se proto uspořádat nejen hlavní koncert nazvaný Koncert pro milion, ale, do doby, než jej bude možné realizovat, připravit i speciální hudební večery se zajímavými muzikanty a hosty. Každý den uspořádáme jedinečný on-line koncert s novými hosty, který zhlédnou desetitisíce diváků. Jsme maximálně potěšeni, že se umělci rozhodli podpořit náš nápad a zúčastnit těchto charitativních večerů nebo přímo Koncertu pro milion,“ říká organizátor Jaroslav Vavřina.

Tyto kulturní on-line večery lze považovat za, z hlediska koncepce, unikátní projekt. Aktuálně, jako jediné v českém on-line prostoru totiž nabídnou propojení zábavy a charity. Koncertní večery odstartují již tento čtvrtek 19. března a budou se konat každý večer, po dobu platné karantény a omezení pohybu. Vše samozřejmě tak, aby v žádném případě nebyla porušena žádná pravidla a nařízení vlády. Organizátory proto nejvíc času, práce a úsilí stálo vymyšlení samotného konceptu večerů a koncertu, aby se při jejich realizaci i konkrétních přímých přenosech fyzicky potkalo co nejméně osob a byla tak uděláno skutečně maximum pro ochranu účinkujících i štábu proti koronaviru. 

Hudební večery však nebudou jen o muzikantech nebo kapelách. Každý večer bude mít svého speciálního hosta z řad zástupců záchranných složek či jiného odborníka na téma aktuální problematiky. „Ať už půjde přímo o lékaře, zdravotníka, policistu, hasiče, psychologa nebo jinou zajímavou osobnost, host vždy promluví na téma boje s koronavirem z pohledu své profese, připomene vhodnou prevenci nebo zasadí do kontextu informace, které zatím veřejnosti nejsou dostatečně vysvětlovány. Velký důraz klademe i na vyvracení mýtů a hoaxů těmito odborníky,“ doplňuje Jaroslav Vavřina.

Vrcholem pomyslného turné pak bude Koncert pro milion, s podtitulem Koronaviru navzdory, který si klade za cíl mít nejen milion diváků, ale vybrat minimálně 1 000 000 Kč, který půjde právě na boj s koronavirem a na podporu našich hrdinů, zdravotníků, kteří pro zdraví nás všech denně nasazují vlastní životy. Během koncertu vystoupí přední čeští umělci, muzikanti a kapely napříč žánry, aby podpořili dobrou věc. Chybět nebudou ani zajímaví hosté, odborníci a zástupci záchranných složek. 

LINE-UP ONLINE HUDEBNÍCH VEČERŮ:

1.týden

Čtvrtek, 19. března – Jaroslav Svěcený, host: Bri. Gen. Ing Roman Hlinovský (Hasičský záchranný sbor Praha)

Pátek, 20. března – Lokomotiva a Petr Vondráček, host: Tomáš Lerch (ředitel Policie ČR)

Sobota, 21. března – Lehkej Pokondr

Neděle, 22. března – Bohemia Voice

Hudební večery je možné sledovat na Facebookovém profilu Koncert pro milion: https://www.facebook.com/koncertpromilion