DSB 2024: Tramvaj do stanice Touha - Městské divadlo Brno

23.5.2024, 18:00 – 19:20

Jazzem prosycená infuze současného tance na motivy hry Tennesseeho Williamse ve zpracování Arthura Pity a DEKKADANCERS. Bývalá jižanská kráska Blanche DuBois nečekaně navštíví sestru Stellu a jejího hrubiánského manžela Stanleyho. Blanchein křehký svět se bortí ve chvíli, kdy se Stanley začíná až příliš nebezpečně přibližovat pravdě o její minulosti. 

Cena vstupenky: 348-590 Kč
DSB 2024: Tramvaj do stanice Touha - Městské divadlo Brno
  • Adresa:
    Lidická 16
    Brno 602 00

Prostřednictvím strhující choreografie, podmanivé hudby a vynikajícího obsazení se přeneseme do místa, v němž se střetává realita a iluze, křehkost a maskulinita i vřelost a netečnost. DEKKADANCERS přivážejí do Prahy světoznámý a progresivní tým choreografa a režiséra Arthura Pity. V tomto jedinečném složení přetaví klasickou hru Tennessee Williamse z roku 1947 v současný a elektrizující hudebně-taneční zážitek. Surovou a upocenou atmosféru letního New Orleans naplní autorská hudba předního skladatele Franka Moona. Dobový otisk do inscenace vnese scéna a kostýmy výtvarníka Yanna Seabry.

Všechny tři osobnosti žijí a tvoří v Londýně. Arthur Pita (původem Portugalec), Frank Moon (Brit) a Yann Seabra (původem Brazilec) vytvořili inscenace pro nejprestižnější světové scény, jako jsou The Royal Ballet a Sadler’s Wells v Londýně, San Francisco Ballet či Joyce Theatre v New Yorku.

V inscenaci jsou přítomny sexuální a násilné scény. Jsou používány tabákové výrobky a stroboskop.
English friendly

Dramaturgický úvod před představením.