Sklářský workshop Suvenýr s Michaelou Spružinovou

18.4.2024, 18:00 – 20:00

Pragovka Gallery vás 18. dubna od 18 hodin zve na doprovodný program k aktuální výstavě Michaely Spružinové Pohlednice z pouště.
V rámci večera proběhne křest katalogu, komentovaná prohlídka výstavy a workshop s autorkou.

Sklářský workshop Suvenýr s Michaelou Spružinovou
  • Adresa:
    Kolbenova 34/a,
    Praha 9 – Vysočany, 190 00

Určitě jste si každý z dovolené dovezl někdy nějaký suvenýr. Stejně tak si z workshopu Michaely Spružinové k výstavě Pohlednice z pouště odnesete svůj ve formě artefaktu. Naučíte se velice zajímavou techniku zpracování skla, která bude zrcadlit téma celé výstavy a tím je exotika a technika skleněné koláže.

Účastníci/ce workshopu budou tvarovat skleněné tyčinky nad sklářským kahanem, které následně složí do kompozice na opískované opálové sklo a doplní ji vlastní autorskou kresbou.

Workshop potrvá cca 2 hodiny a bude se jednat o výrobu skleněných artefaktů z lampových tyčinek a plochého skla lepenou technikou s kombinací sklářského kahanu (oheň) a kresby na opískovaný povrch skla. Kapacita workshopu je 10 osob a určen je pro všechny ve věku 14 - 90 let.
Vstup zdarma.

Kapacita workshopu je omezená, proto je nutná rezervace na [email protected]. Místo je možné rezervovat do 17. 4., nebo do vyčerpání kapacity workshopu.

Harmonogram večera:

18:00 doors
18:15 křest katalogu Michaely Spružinové
18:30 komentovaná prohlídka s kurátorkou Vendulou Fremlovou a autorkou výstavy Michaelou Spružinovou
19:00 - 21:00 workshop

Projekt je realizován s finanční podporou Ministerstva kultury ČR, hl. m. Prahy, Státního fondu kultury ČR a městské části Praha 9