Tropické květy – Prodejní výstava v Botanické zahradě Praha

22.3.2024 – 7.4.2024, 23:59

Výstava tropických rostlin přináší nejen potěšení z pestrobarevné krásy květů, ale také nejrůznější zajímavosti ze života a pěstování vybraných zástupců tropické flóry. Výstava Tropické květy v Botanické zahradě Praha se koná od 22. 3. do 7. 4. Velké množství exotických rostlin rozšířilo stávající expozice a skleník Fata Morgana se tak ještě více rozzářil v jedinečných aranžmá. Přehlídka tropických rostlin na poslední tři týdny doplní probíhající výstavu uměleckých objektů z recyklovaných PET lahví Nová PET Tropicana. 

Cena vstupenky: vstupenky se slevou -15% Kč

Během výstavy návštěvníci nepřijdou o oblíbené orchideje, bromélie, áronovité rostliny, begonie a další zajímavosti z tropů. Květinová aranžmá ze zajímavých druhů rostlin nejen z vlastní botanické zahrady vytvořili pro výstavu žáci zahradnických oborů SOŠ Jarov.

Výstava je prodejní, a tak si zájemci mohou některé zajímavé exempláře odnést i domů.

K dispozici je pestrý sortiment exotických rostlin ze zástupců kapradin, broméliovitých, orchidejí, sukulentů, palem, masožravek i vděčných klasik pokojových rostlin, jako jsou Zamioculcas, Anthurium, Ficus, Syngonium, Monstera, Alocasia, Epipremnum nebo Spathiphyllum. Zakoupit je možné i pěstitelské potřeby. Nechybí ani rady a doporučení k pěstování a péči o tropické rostliny.

Skleník Fata Morgana bude mimořádně otevřený i na Velikonoční pondělí 1. dubna.

Vstupenky se slevou 15 % a další informace na botanicka.cz