Workshopy smrti – nová autorská inscenace v Divadle X10

Čtvrtek, 16.05.2024 19:30 | další termíny

Autorská inscenace se výrazně inspiruje knihou polské reportérky Katarzyny Boni Ganbare! Workshopy smrti pojednávající o Japoncích, kteří se vyrovnávají s následky mohutného podmořského zemětřesení: ničivou vlnou cunami a havárií v jaderné elektrárně Fukušima.

Cena vstupenky: od 330 Kč
Workshopy smrti – nová autorská inscenace v Divadle X10
  • Adresa:
    Charvátová 10/39,
    Praha 1 – Nové Město, 110 00

Podmínky středoevropského vnitrozemí neumožňují živelné katastrofy podobných rozměrů, ale Černobyl je pro mnoho současníků stále děsivým mementem. A navíc se svět rapidně proměňuje. Oteplování planety, energetická krize, lokální záplavy nebo tornáda, válečné události, to vše pociťujeme přímo nebo zprostředkovaně s brutální naléhavostí. Jak se vyrovnat se světem, o kterém se tvrdí, že stojí na prahu globální katastrofy? A jak na jevišti předvést umělecky působivě „umírání“, když nedaleko umírají lidé doopravdy?

„Ptali se nás, proč tak hrozný název, proč neděláme radši ‚Workshopy smíchu’. Jenže my je vlastně děláme, ale je to smích osvobozující, který není proti nikomu namířen, je to smích s respektem k vážnosti tématu, smích, který v tom dnešním chaotickém a krutém světě samozřejmě potřebujeme,“ říká dramaturg X10 Ondřej Novotný.

Termíny