Teambuilding: za sportem i historií do Bučovic

24.8.2023 – 31.8.2024, 23:59

Malebné jihomoravské město ležící v údolí říčky Litavy láká na výlety do Chřibů a Moravského krasu. Místní zámek, nazývaný renesanční perlou severně od Alp, pak zve za poznáním historie spjaté nejen s rodem Liechtensteinů.

Teambuilding: za sportem i historií do Bučovic
  • Adresa:
    Bučovice 685 01

Hledáte místo pro teambuildingové aktivity? Vydejte se za historií, do přírody i sportem v jednom. V Bučovicích můžete navštívit státní zámek, zhruba dvanáctihektarový městský lesopark nebo vyrazit poznávat okolí po značených stezkách.

Zámek nechal postavit v poslední čtvrtině 16. století majitel panství Jan Šembera Černohorský z Boskovic. Obdivovat v něm můžete jedinečné sály i nádherné arkádové nádvoří s funkční manýristickou kašnou.

Lesoparkem, který se nachází zhruba pět minut od renesanční památky, potažmo historického centra města, vede 1 700 metrů upravených pěšin, jsou se v něm altány a můstky, herní a workoutové prvky i ohniště, které je možné využít po předchozí domluvě v informačním centru.

Díky poloze na úpatí Ždánického lesa Bučovice nabízejí aktivní odpočinek příznivcům pěší turistiky a cyklistiky. Značenými stezkami se lze snadno dostat dále do Chřibů nebo do Moravského krasu. Sportovní vyžití je možné i v krytém plaveckém bazénu a sportovním areálu v Hájku, jehož součástí jsou tenisové kurty, fotbalové hřiště a moderní letní koupaliště.

Přehled o možnostech ubytování ve městě získáte na https://www.bucovice.cz/stravovani-a-ubytovani/d-10405/p1=10827.