LUMIA je imaginárním příběhem světla a průvodcem vaší fantazie

29. květen 2024, 6:45
LUMIA je imaginárním příběhem světla a průvodcem vaší fantazie

Lumia Gallery se nachází v samém centru Prahy. Vnímání světa, jak jste zvyklí, zanechejte raději před dveřmi. Až za vámi v druhém patře historické budovy v Celetné 15 zaklapne klika, ocitnete se v prostoru, který vaše vjemy lehce zpochybní.

Vydejte se s námi labyrintem světelných instalací a buďte součásti moderního audiovizuálního umění. Přijďte si hrát se světlem. Na této výstavě uvidíte současná umělecká díla vytvořená pomocí nejmodernější zobrazovací techniky. Uvidíte a především zažijete. Technologie jako jsou 3D projekce, videomapping, LED mapping nebo interaktivní videoprojekce dokážou diváka naprosto vtáhnout do samotného díla a dát mu možnost ovlivňovat jeho podobu pouhou svou přítomností.  

Výstava je vhodná pro širokou veřejnost, dospělé i dětské návštěvníky, jedince, které baví moderní technologie a všechny ty, kteří neztratili dětskou duši a nebojí se vydat hluboko do své fantazie. Naopak není vhodná pro osoby s citlivostí na světlo a fotosenzitivní epilepsií.

Kdo za tím vším stojí

Výstava LUMIA je společným dílem několika umělců, které spojuje vztah k moderním technologiím a živému audiovizuálnímu umění a také několik významných let na české i zahraniční umělecké scéně. Koncept interaktivní audiovizuální výstavy se zrodil před deseti lety v hlavě Filipa Kočíka, fotografa, výtvarníka a producenta, působícího v uměleckém světě pod přezdívkou Feex. Ten pro svou myšlenku nadchnul další výtvarníky a umělce a projekt „světelné imaginace“ uskutečnil.

Na projektu LUMIA s Filipem Kočíkem spolupracovali digitální umělec Ati Spehere, VJ tvořící video art Michal Škorpík, akademický sochař Jakub Chocholoušek a light engineer Slavomír Hrdina.

Ati Sphere je digitální umělec a art director soustředící se na tvorbu interaktivních instalací a video mapping produkcí. Posledních 10 let spolu z dalšími vizuálními umělci vytváří video mapping instalace které jsou k vidění po Evropě, kdy za pomocí světla projektorů je statická architektura proměněna ve živou hru světla a tvarů. Se svojí skupinou Cirque Garuda vytváří představení, jež kombinují interaktivní projekce s tancem a akrobacií ve formě Nového Cirkusu.

LUMIA Gallery

adresa: Celetná 15, Praha 1, 110 00
telefon: +420 702 092 817
e-mail: [email protected]

www.lumia.gallery

1.1.2024, 10:00 – 31.12.2024, 20:00
Na této výstavě uvidíte současná umělecká díla vytvořená pomocí nejmodernější zobrazovací techniky. Uvidíte a především... více