Poznejte kouzelný svět plný barev, fantazie a dětské kreativity ve Fairy Play Atelier

29. květen 2024, 5:49
Poznejte kouzelný svět plný barev, fantazie a dětské kreativity ve Fairy Play Atelier

Fairy Play Atelier, který se nachází v pražských Kobylisích, si zamilují snad všechny děti. Proč? Protože všechny děti milují barvy a velký nepořádek.

Messy a Sensory Play

Rozmažte barvu, skočte do bahna, rozsypte jemný písek, ulepte se od slizu, rozpatlejte modelínu, ponořte se do duhové pěny, projděte se po oblázkách a užijte si to dobrodružství, které tyto zážitky přináší. Aneb rychle se na světě rozšiřující typy kreativní aktivity, u které formou zábavné hry děti objevují materiály různých vlastností jako je písek, pěna, modelína, voda, barva ale i přírodní materiály jako jsou mušle, ovoce, rostliny nebo šišky. A jak lze poznat z názvu “Messy” neboli “zaneřáděný”, často se u toho také pořádně ušpiní. Ale co je nejdůležitější – děti jsou sice špinavé, ale vydováděné a šťastné.

Zapojení všech smyslů

S pomocí chuti, zraku, čichu, hmatu i sluchu a objevováním nejrůznějších struktur a materiálů zde děti podporují v jejich přirozeném psychickém i fyzickém vývoji — a odtud název “Sensory play”. Jedná se o výborný způsob procvičování koordinace pohybů těla (spolupráce oko-ruka, jemné motoriky, orientace na ploše i v prostoru) již od nejútlejšího věku dítěte. Během experimentální hry, kdy děti komunikují s dospělými a ostatními dětmi, se navíc zlepšují jejich sociální, jazykové i emotivní schopnosti. Děti si během tvoření hrají a poznávají nové kamarády. V neposlední řadě se zcela nenásilnou formou u dětí nastartuje proces učení tím, jak se s pomocí dospělých snaží dojít k vytvoření jednoduchého díla.

Montessori přístup

Messy a Sensory play v sobě skrývá prvky Montessori přístupu s tím, že dítě je vedeno respektujícím přístupem dospělého, ale hlavní tvoření zůstává právě na dítěti. Dospělý si během společného času odpočine — třeba i se šálkem kávy nebo čaje, a zároveň může obdivovat, co jeho dítě dokáže a jak je úžasné. Nechte své děti svobodně a v bezpečném prostředí projevit svou kreativitu a objevovat nové možnosti společně s vámi, dospělými, které by nejspíš nenapadlo tuto “Messy“ hru provádět u vás doma v obýváku. V atelieru si to vy užijete a uklízet to už nemusíte. A to je FAIR(Y) PLAY!

Co vás čeká a nemine

60 minut zábavného řádění a tvoření na několika stanovištích s množstvím barev, materiálů, tvarů, chutí a vůní — domácí voňavá modelína, umělá hlína nerozeznatelná od té pravé, jedlý barevný písek, třpytivá rýže a mnoho dalšího.

Čeká vás mnoho různých témat. Ponořte se do podmořského dobrodružství, vydejte se objevovat svět dinosaurů nebo divokých zvířat v džungli, objevte záhady vědecké laboratoře, poleťte na měsíc, buďte malířem, sochařem, kuchařem, čarodějem nebo se pusťte do kouzelného tvoření s tematikou dětských pohádek. Inspirovat se můžete ročními obdobími a tradicemi. V létě připravíte zmrzlinu, naaranžujete kytice, v zimě se zas připravíte na Ježíška pečením cukroví a zdobením Vánočního stromečku, na čarodějnice si uvaříte kouzelný lektvar, na Halloween si vytvoříte vlastního kostlivce. V průběhu si užijete také zábavné říkanky, rýmovačky a relaxační hudba během tvoření. Výtvor vlastní výroby si odnesete domů. To a mnoho dalšího vás čeká ve FAIRY PLAY atelieru, kde se hraní a tvoření meze nekladou.

Praktické doporučení

Na hodinu je doporučeno si vzít oblečení na převlečení, případně přezůvky. K dispozici je zde šatna a koupelna se sprchovým koutem. Svačinka a pití pro vaše ratolesti se může během tvoření určitě hodit.

Fairy Play Atelier

adresa: Klapkova 26, 182 00 Praha 8 – Kobylisy
telefon: +420 777 943 452
e-mail: [email protected]

www.fairyplayatelier.cz