CAMP — Centrum Architektury a Městského Plánování

29. listopad 2023, 11:36
CAMP — Centrum Architektury a Městského Plánování

Centrum Architektury a Městského Plánování nebo také CAMP se nachází v centru Prahy v areálu Emauzského opatství, jen několik kroků od Karlova náměstí a pražské Náplavky. Najdete ho v jedné z takzvaných Pragerových kostek, pojmenovaných podle významného českého architekta Karla Pragera. Ten je mimo jiné autorem i Nové scény Národního divadla.

Co je CAMP?

Centrum architektury a městského plánování je informační centrum a místo v Praze. Jeho úkolem je zlepšit veřejnou diskuzi o rozvoji tohoto města. Slouží nejen architektům, projektantům, investorům, ale také městským částem, neziskovým organizacím i občanům, kteří hledají zdroj informací o dění ve městě a jeho budoucnosti. Spadá pod Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy, což je koncepční pracoviště pro rozvoj architektury, urbanismu a veřejných prostorů Prahy. CAMP sídlí stejně jako IPR v budovách bývalého Sdružení projektových ateliérů na Praze 2. Prostory CAMPu jsou veřejně přístupné.

Co je vám k dispozici v CAMPu?

Funguje zde galerie, přednáškový sál, kavárna, knihovna a studovna. Odehrávají se zde výstavy, promítání tematických filmů, přednášky či odborné diskuze. Multimediální galerie se zaměřuje na budoucnost měst. Navštivte výstavu, přijďte na akci, přečtěte si článek nebo se podívejte, co se v Praze bude stavět. Přijďte na přednášku, diskuzi, workshop, talk show, kino nebo třeba výtvarnou dílnu. Naprostá většina akcí je zdarma.

Minulost, současnost, a především budoucnost Prahy. Sledujte, jak se Praha mění a jaké jsou s ní plány. Představí vám zde i život v osídlené krajině po celém světě.

Vlastní Magazín

Od článků o nových stavbách a plánovaných rekonstrukcích přes rozhovory s těmi, kteří mění tvář naší metropole, k tipům na výlety nebo povídkám o podivných, zarostlých a ztracených místech.

Když nemůžete jít do CAMPu, CAMP přijde za vámi. K dispozici vám může být tisíce hodin záznamů přednášek, prezentací a diskuzí. Camp.tv is the new Netflix!

Aplikace Praha zítra

Účelem mapového portálu prahazitra.camp je přinášet a systematizovat základní informace o územním rozvoji hlavního města, nikoliv hodnotit a posuzovat zobrazené projekty.

Mapový portál prahazitra.camp slouží jako základní přehled stavebních záměrů na území hlavního města Prahy. Záměry různých velikostí, na různých místech, v různých stádiích přípravy. Záměry soukromých i veřejných investorů. Od prvních nápadů, přes projekty v procesu přípravy, až po ty, které se již dokončují na staveništích.

CAMP — Centrum architektury a městského plánování

adresa: Vyšehradská 2075, 128 00 Nové Město
telefon: +420 770 141 547
e-mail: [email protected]

https://praha.camp/

20.3.2024, 9:00 – 30.4.2024, 21:00
Výstava Planeta Praha vypráví o pražské přírodě jinak, než jsme zvyklí. Snaží se pozorovat město „očima“ rostlin a... více