Bobovka u mlýna — nezapomenutelný zážitek pro malé i velké

7. duben 2024, 7:27
Bobovka u mlýna — nezapomenutelný zážitek pro malé i velké

Chceš zažít parádní jízdu? Zajezdit si můžete přijet do brněnské městské části Líšeň na Bobovku u mlýna. Bobová dráha ti přinese nezapomenutelný zážitek na trati. Bobovka u mlýna je přes kilometr dlouhá. Jde o perfektní příležitost užít si jízdu na trase s nejvyšším převýšením na Moravě. Díky bezpečnostním pásům a automatickým elektromagnetickým brzdám je dráha vhodná i pro rodiny s dětmi.

 

Proč Bobovku u mlýna vyzkoušet

Bobová dráha je oblíbená hned z několika důvodů. Poskytuje vzrušující a adrenalinový zážitek, což přitahuje dobrodružné jedince hledající vzrušení. Tato zábavná aktivita může být provozována jednotlivě nebo ve skupině, což z ní činí vhodnou volbu pro rodiny, přátele nebo kolegy. Navíc bobové dráhy často nabízejí krásné výhledy na okolní krajinu, což také přidává k celkovému zážitku. Pro mnoho lidí je to také příležitost pro soutěžení a zlepšování dovedností.

Jak bobovat

Pokud si chcete bezpečně a efektivně zajezdit, zde je pár základních rad, pravidel a doporučení, jak se chovat na dráze. Nejdříve se posaďte se na bob jednotlivě nebo ve dvojici. Bobisté musí být připoutáni během celé jízdy (týká se horské bobové dráhy). Na bobu neležte, nestůjte, neklečte, neotáčejte se a ani, prosím, nekuřte. Jízda pod vlivem alkoholu a drog je přísně zakázána. Používání mobilů, kamer, fotoaparátů a selfie tyčí je zakázáno. Zkontrolujte si oděv, kapsy i zavazadla, aby se vám během jízdy nedostala pod bob, či se vám neztratila. Obsluha vás odstartuje a poté se bob automaticky přichytí lana vleku. Při jízdě nahoru vlekem nemusíte páku bobu držet. Nahoře při vjezdu do koryta dejte páku bobu dopředu a rozjedete se. Ovládat páku jinou části těla, než rukou je zakázáno. Pokud páku přitáhnete k sobě, začnete brzdit — je ovšem přísně zakázáno na trati úplně zastavit, ohrozíte tím sebe i ostatní. Sledujte bobisty před vámi, dodržujte rozestupy 25 metrů (za vlhka 50 metrů). Naklánějte se v zatáčkách. Ke konci drah je důležité brzdit.

Bobovka u mlýna

adresa: Mariánské údolí 2169/3, Brno - Líšeň
telefon: +420 603 425 794

www.bobovkabrno.cz

7.4.2024 – 30.4.2025, 23:59
Chceš zažít parádní jízdu? Bobovka u mlýna ti přinese nezapomenutelný zážitek na trati delší než kilometr. více