Zažijte nejrozsáhlejší Smetanovu Litomyšl v historii

10. červen 2024, 6:25
Zažijte nejrozsáhlejší Smetanovu Litomyšl v historii

Oslavte lásku k hudbě i historii na festivalu, který je právem považován za jednu z největších událostí klasické hudby v České republice. Od 8. června do 7. července se město Litomyšl promění v centrum hudebního světa. Festival Smetanova Litomyšl letos slaví 200. výročí narození skladatele Bedřicha Smetany.

Návštěvníci se mohou těšit na více než 50 představení a koncertů, doplněných desítkami doprovodných akcí. Přijďte se podívat na nejpestřejší ročník od vzniku festivalu v roce 1946.

Zahajovací koncert i Smetanova Libuše s Českou filharmonií

Výjimečný večer nabídne reprezentativní výběr ze Smetanových děl v podání České filharmonie pod taktovkou Jakuba Hrůši. Pokud se na koncert nedostanete, můžete si jej vychutnat živě ve Festivalových zahradách nebo přímém přenosu na ČT art.

Hlavním bodem festivalu bude opera Libuše, kterou provede opět Jakub Hrůša spolu s Českou filharmonií a Pražským filharmonickým sborem. Role Libuše se ujme talentovaná Kateřina Kněžíková a Přemysla ztvární Adam Plachetka.

Bohatý program nejen pro hudební nadšence

Součástí festivalu bude i Smetanova výtvarná a poetická Litomyšl a oblíbené Festivalové zahrady s více než 60 programy během 30 dnů. Nenechte si ujít jedinečné hudební fúze a nové formáty, které představí mladé umělecké talenty z celé republiky.

 

Foto: ©František Renza - Prodaná nevěsta, Velké finále, ©Ivan Malý - Te Deum