Vynikající díla výtvarného umění i online

22. duben 2021, 0:52
Vynikající díla výtvarného umění i online

Na předaukční výstavě v Galerii Kodl se i virtuálně představují i díla, která se budou dražit ve prospěch charitativních projektů.

Již se stalo tradicí, že současní umělci darují do dobročinných aukcí Galerie KODL špičková díla. Patří jim za to respekt a poděkování. V jarní aukční kolekci se můžeme setkat hned se čtveřicí dobročinných projektů.

Patnáct uměleckých děl bude vydraženo ve prospěch Nadace Bátor Tábor – Česká republika. Posláním této organizace je zlepšovat životy dětem s rakovinou nebo jinou vážnou nemocí. Dražit se bude reprezentativní kolekce složená z tvorby předních českých i evropských umělců. Sví díla věnovali např. Jan Kaláb, Daniel Pitín, Miroslav Polách, Jaroslav Róna, Attila Szűcs, Márie Švarbová a Lubomír Typlt.

Část z výtěžku pětice děl bude věnována Centru Paraple. Obdivovatele současného umění se mohou těšit na mimořádný objekt „Cesta kamene“ Stanislava Kolíbala. Dále na známé „Zátopkovy nohy“ od Davida Černého, strukturální objekt Federica Díaze, divácky atraktivní práci snoubící v sobě fotografický talent Alžběty Jungrové a originální výtvarný projev Michala Škapy a na výjimečnou malbu z palety Šárky Koudelové.

Na charitativní účely bude použit i výtěžek ze dvou velmi netypických aukčních položek – vydražená částka za briliantem osazené plnicí pero z dílny KOH-I-NOOR HARDTMUTH poputuje na podporu projektu Paměti národa. Obnos za prodej motocyklu Jawa 650 Limited Edition bude připsán ve prospěch Charity Česká republika.

Úvodní foto: Daniel Pitín: Závrať
Galerie: Mária Švarbová: Gréta, Attila Szücs: Rehearsal, David Černý: Zátopkovy nohy, Šárka Koudelová: Hand