Turistické pochody 2023 v Ladově kraji. Poznačte si do kalendáře už nyní!

31. březen 2023, 23:22
Turistické pochody 2023 v Ladově kraji. Poznačte si do kalendáře už nyní!

Sobota 22. dubna - 16. ročník pochodu Krajinou barona Ringhoffera a sobota 20. května – 16. Pochod Cestou kocoura Mikeše.

Sobota 22. dubna - 16. ročník pochodu Krajinou barona Ringhoffera

Naučnou stezku na Velkopopovicku a Kamenicku můžete projít nebo projet na kole, je to dvaceti kilometrová trasa z Mirošovic přes Velké Popovice. U místního pivovaru se potkáte s baronem Ringhofferem a můžete se s ním třeba vyfotit. Děti mohou nakrmit malé kozičky a než půjdete dál, můžete se tam občerstvit. Na trase vás čeká ještě několik dalších zastavení s programem, pokračuje se až do Kostelce u Křížků. Cíl je v Kamenici, kde poutníky vždy čeká nějaké překvapení.

Sobota 20. května – 16. Pochod Cestou kocoura Mikeše

Slavnostní otevření trasy v tzv. novém kabátě. Pochod je spojen s otevřením obnovené a prodloužené naučné „pohádkové“ stezky. Na každém kilometru trasy budou kamenné milníky, které nenechají nikoho sejít, z místy nově vedenými úseky, trasy. Cesta kocoura Mikeše povede z Hrusic až do Mukařova tak, jak kocourek z Ladovy pohádky putoval podle knížky Josefa Lady. Ale nelekejte se, pokud nemáte dostatečnou fyzičku na celých 26 kilometrů, trasa bude rozdělena na menší úseky a odměníme všechny, co je zdolají. Při putování vás a hlavně děti, kromě tradičních pohádkových cedulí, jistě obveselí i nová hra. V cíli bude nachystáno překvapení a slavnostní veselice.

www.laduv-kraj.cz, www.facwebook/laduvkraj.cz