Tajuplné Orlické hory čekají na to, až je objevíte

23. říjen 2023, 7:50

Přemýšlíte, kde strávit poslední příjemné podzimní dny, které jsou před námi? Co třeba rychlý únik na víkendový pobyt v Orlických horách?

orlicke_ landscape-hills-covered-greenery-fog-during-sunset-countryside

Nejsou tak „provařené” jako sousední Krkonoše, ale i zde je toho mnoho k vidění. Nádherná krajina, polozapomenuté horské samoty a mnoho značených stezek jak pro pěší, tak pro cyklisty. Těsně předtím, než napadne první sníh, jsou Orlické hory vhodným cílem pro všechny, které potěší klidná dovolená v lůně přírody.

Mezi místa, která byste rozhodně měli při návštěvě Orlických hor vidět, patří Muzeum zimních sportů, turistiky a řemesel v Deštném v Orlických horách. Dozvíte se zde mnoho zajímavostí i životě místních obyvatel i o počátcích lyžování v českých horách.

orlicke_ autumn-779827_1920

Nedaleko je turisticky oblíbená také rozhledna na Velké Deštné. Byla otevřena teprve v roce 2019 a nabízí úchvatné výhledy do celého okolí.

S historií regionu a příjemně se projít můžete na Naučné stezce S Kačenkou po stopách sklářů, Kačenka je bájnou ženskou obdobou Krkonoše. Je to ochránkyně hor a strážkyně přírody. Možná ji při podzimním a zimních toulkách ve zdejších lesech potkáte.

Ubytování v Deštném v Orlických horách nebo třeba hotel v Rychnově nad Kněžnou seženete mimo hlavní zimní sezónu bez problémů. Pokud chcete s pobytem v Orlických horách počkat až na zimní období, raději si volné místo v hotelu či penzionu zamluvte s předstihem.

orlicke_the-trail-in-the-clouds-4402760_1920