Táborské kulturní léto bude hýřit barvami a hudbou

30. červen 2023, 11:06
Táborské kulturní léto bude hýřit barvami a hudbou

Táborské kulturní léto přinese do města hodně hudby, divadla a letní pohody. Letošní prázdninovou novinkou je Šansonový Tábor. Slavné a známé šansonové písně rozezní Žižkovo náměstí v sobotu 15. července. Hlavními hvězdami večera budou Bára Kodetová s M. Nostitz Quartet a Lenka Nová.

Během léta na Žižkovo náměstí zavítá Kinematograf bratří Čadíků, a to v termínech 22.–25. července a 20.–22. srpna. Na programu budou komedie Přání k narozeninám, Střídavka a Buď chlap! a pohádka Princ mamánek.

V termínu 29.–30. července se bude konat v Táboře Mistrovství České republiky mužů a zen v atletice. Město Tábor připravilo kulturní program k této významné sportovní události, který se bude konat v pátek 28. července na Jordánské pláži (Sokolské plovárně). Vystoupí MDK Band, Peshata a Swing Band Tábor.

Další stálicí Táborského kulturního léta je mezinárodní festival pouliční divadla Komedianti v ulicích. Letošní 12. ročník nabídne to nejlepšího z pouličního divadla a nového cirkusu z České republiky (Cirk La Putika, Laterna magika, Influx), Argentiny (Espuma Bruma), Španělska (Estupida Compañia) a Slovenska (soubor Kukliar). Nebudou chybět ani tradiční koncerty či hravé dílny. Těšit se na něj můžete v termínu 4.–6. srpna. Dramaturgie programu se opět ujal přední český mim Radim Vizváry, držitel ceny Thálie a umělecký šéf Laterny magiky. 

Tábor, místo, kam se budete rádi vracet.

Více informací o historii města, o jeho památkách a expozicích vč. tipů na trávení volného času naleznete na www.visittabor.eu.

Program galerií na www.galerietabor.cz.