První týden vánoční nadílky od ROCK FOR PEOPLE přinesl například IDLES, WOLF ALICE či YONAKU

9. prosinec 2021, 23:18
První týden vánoční nadílky od ROCK FOR PEOPLE přinesl například IDLES, WOLF ALICE či YONAKU

Je už tradicí, že festival Rock for People naděluje v rámci adventního kalendáře svým fanouškům každý den dárek v podobě oznámení nové kapely. Letos se tak během prvního prosincového týdne rozrostl festivalový lineup Rock for People 2022 o zvučná jména jako jsou IDLES, o kterých se v současnosti mluví jako o jedné z nejnadějnějších kapel Spojeného království, emo power-popové Hot Milk, americké hardcore velikány Being as an Ocean, nebo na festivalu už téměř domácí československé klubové hvězdy John Wolfhooker. Dále přibyly alternative-rockové kapely Wolf Alice a YONAKA, londýnské taneční duo Everyone You Know a dřívější zástupce tvrdších žánrů, nyní indie melodičtí Hundredth.

Co skrývá další okénko kalendáře se zájemci dozví vždy o půlnoci na webu www.rockforpeople.cz. Každé odpoledne najdou fanoušci na sociálních sítích Rock for People hravou nápovědu k následujícímu oznámení.

Festival Rock for People se uskuteční v termínu 15.-18. června 2022 v hradeckém Parku 360. Headlineři festivalu jsou již oznámení Green Day, Biffy Clyro, Royal Blood a Fall Out Boy. Kapacita festivalu je omezená, nyní pořadatelé hlásí prodáno 85 %. Základní čtyřdenní vstupenky jsou v prodeji v síti GoOut.net za 2 790 Kč: https://goout.net/cs/listky/rock-for-people-2022/mgef/.

Dosud největší ročník v historii festivalu Rock for People přivítá ve čtyřech dnech kromě headlinerů Biffy Clyro, Royal Blood, Fall Out Boy a Green Day také Weezer, Skillet, Sum 41, The Pretty Reckless, Black Veil Brides, As Everything Unfolds, August Burns Red, Baby Queen, Bad Nerves, Calva Louise, Cemetery Sun, Crossfaith, De Staat, Deadly Apples, Diamante, Do Nothing, Don Broco, Dope D. O. D, Dream State, Employed to Serve, Fickle Friends, For the Fallen Dreams, Grandson, Childcare, Chubby And the Gang, Ikan Hyu, Imminence, KennyHoopla, Kieff, Mayday Parade, Neck Deep, Noisy, Of Mice & Men, Poorstacy, Skynd, Sophie and the Giants, Spector, Strange Bones, The Faim, The Pale White, The Scratch, Theory, Thrash Boat a Wargasm. Speciální set písní na přání si připravila tuzemská Vypsaná Fixa.