Plzeň zaplaví street art. Začíná WALLZ!

2. červen 2021, 0:32
Plzeň zaplaví street art. Začíná WALLZ!

Od 14. do 19. 6. se obyvatelé i návštěvníci Plzně budou moci přímo v ulicích setkat s největšími esy světového street artu.

Druhý ročník festivalu WALLZ, který si klade za cíl přinést umění do ulic města a probudit zájem o veřejný prostor, se letos setkává s opravdu velkým veřejným zájmem. I díky tomu se podařilo vytipovat velmi kvalitní a zároveň rozsáhlé plochy, které budou zdobit špičková umělecká díla. Mezi těmito objekty ční například čtvrt kilometru dlouhá protihluková zeď, panelový dům nebo fasáda umělecké školy. Mapu plzeňského street artu pak letos opět doplní jak čeští, tak zahraniční umělci – legenda české graffiti scény Jan Kaláb, kanadský umělec s českými kořeny David Strauzz, známá umělkyně Toy Box či hvězda berlínské scény Johannes Mundinger a další.

Součástí festivalu bude i bohatý doprovodný program. V rámci něj proběhne například  19. 6. vernisáž doprovodné výstavy v prostoru DEPO2015, který je také organizátorem celé akce, graffiti jam na vybrané legální zdi, jehož se mohou spolu s umělci zúčastnit i zájemci z veřejnosti, nebo workshop pro děti.

Více informací na ZDE nebo na www.depo2015.cz