Ostravské Vánoce letos nebudou „kratke“

8. listopad 2021, 10:23
Ostravské Vánoce letos nebudou „kratke“

Tradiční Ostravské Vánoce budou letos delší a větší. Vydat se na ně můžete od 26. listopadu až do 2. ledna 2022 a rozhodně se nebudete nudit. Své si zde najde opravdu každý.

Ledové kluziště bude tento rok poprvé umístěno na náměstí Dr. Edvarda Beneše, vyhlídkové kolo tradičně na Masarykově náměstí, kde bude připravena hlavní scéna s rozmanitým kulturním programem a více než čtyřiceti prodejními stánky. Chybět samozřejmě nebude tradiční punč a u živého vánočního stromu zahrají Buty, Bandjeez s Kateřinou Marií Tichou nebo třeba skupina Nebe. Pozadu nezůstanou ani ostatní přilehlá náměstí, na Jiráskově vznikne dětská scéna, kde budete moct ve vybraných dnech vidět živá zvířátka, a to vedle stanu plného workshopů a vánočního tvoření.

Novinkou, o které se bude mluvit je umělecká scéna na Prokešově náměstí. Místo vánočního stromu zde bude umístěna umělecká instalace, která vzniká dle návrhu renomované výtvarnice Eriky Bornové, dcery slavného ilustrátora Adolfa Borna.

Ostravské centrum si letos budete moct projít s průvodcem v rámci komentovaných procházek, vydáte se tak Po stopách ostravských Vánoc. Procházka s průvodcem je zdarma, je ale nutné se na ni předem registrovat prostřednictvím formuláře na webu akce, kde najdete také informace o programu v dalších městských obvodech.

Devízou Ostravských Vánoc je kvalitní zázemí i další turistická lákadla ve městě, jako jsou na příklad Dolní Vítkovice, Vyhlídková věž Nové radnice nebo zoologická zahrada.

Podrobnosti o programu v centru města i v dalších městských obvodech a aktuální informace najdete na webu akce www.ostravskevanoce.cz.