Oblíbený Army den po dvou letech opět v Atriu Flora

4. květen 2022, 13:09
Oblíbený Army den po dvou letech opět v Atriu Flora

Po dvou covidových letech se opět můžete těšit na oblíbený Army den v Atriu Flora. Uskuteční se v sobotu 28. 5. a na akci se můžete přijít podívat od 9 do 18 hodin. Čekat na vás bude to nejzajímavější z armádní techniky, výstroje a výzbroje. Celodenní bohatý program je pečlivě naplánován a připraven obchodním centrem ve spolupráci s Armádou České republiky.

Letošní rok může Atrium Flora konečně opět nabídnout svým zákazníkům oblíbenou vojenskou akci. Kvůli koronavirovým opatřením se pátý ročník Army dne koná po dvouleté pauze a přinese to nejzajímavější z činnosti vojáků pro malé i velké diváky. Přijďte 28. května do obchodního centra a užijte si příjemné rodinné chvíle s bohatým programem.

Největším lákadlem bude rozhodně 50tunový tank T-72M4CZ, a vy se tak budete moct na vlastní oči pokochat touto ztělesněnou silou. Nebude chybět ani obrněný transportér Pandur, samohybná kanonová houfnice Dana, odminovací komplet Božena nebo bojový člun. Určitě vás potěší část výstavy věnovaná takovým exponátům, jako je bezpilotní prostředek vzdušného průzkumu Raven, bezpilotní průzkumný letoun ScanEagle či bezosádkový pozemní průzkumný prostředek UGV SOM-6. Pokud vás láká získávání nových zkušeností, v prostoru obchodního centra bude také k dispozici airsoftová střelnice, a vy si tak budete moct zkusit, jaké to je snažit se trefit do terče.

Program na hlavním pódiu bude nabitý akcí a rozhodně se nebudete nudit. Vojáci předvedou ukázky boje zblízka, slaňování, vojenské kynologie a přehlídku armádních uniforem. Vlastní vystoupení připravují i příslušníci Čestné stráže AČR. Setkáte se také s celou řadou úspěšných sportovců, kteří si nachystali ukázky aerobiku, karate a šermu. Kulturní zpestření mimo jiné zajistí vojenský umělecký soubor Ondráš. A dozvíte se něco i o nezbytnosti správného vojenského maskování a umění kamufláže.

Být profesionálním vojákem ale není jen tak. Zájemci si proto budou moci vyzkoušet test fyzické zdatnosti, kterým musí projít všichni uchazeči o službu v obraně vlasti.

Nepropásněte tuto s napětím očekávanou a programově pestrou událost, která se po dvou letech může opět konat. Army den v obchodním centru Atrium Flora je pro veřejnost zdarma.

Kompletní program najdete na webových stránkách http://www.atrium-flora.cz/ nebo na https://www.facebook.com/AtriumFlora.