Navštivte Zámek Jemniště

24. březen 2024, 23:04
Navštivte Zámek Jemniště

Zámek Jemniště se nachází cca 12 km od středočeského Benešova v krásném posázavském kraji. Dostupný je vlakem ze zastávky Postupice (1,5 km pěšky od zámku ), veřejnou autobusovou dopravou ( zastávka Postupice, Jemniště, U zámku) nebo osobní dopravou autobusovou či automobilovou. U zámku, cca 100 m, je organizované parkoviště, možnost i parkování autobusů.

Jedná se o zámek soukromý, který je ve vlastnictví rodiny Sternbergů od roku 1868, s pochopitelnou přestávkou od roku 1943 až do úspěšné restituce v roce 1995.

Zámek je i domovem rodiny Sternbergů, která s láskou a pílí stále pracuje jak na zvelebování samotného zámku, tak i na přilehlém okolí. Jemniště je barokní stavbou, která je obklopena velmi precizně udržovaným parkem s malým zvěřincem. Zámek je pro veřejnost otevřen od prvního dubnového víkendu (nebo Velikonoc, pokud jsou dříve) až do posledního víkendu v říjnu. V zámku je jeden prohlídkový okruh, čítající 9 zámeckých místností a kapli sv.Josefa. Vstupenka na prohlídku opravňuje návštěvníky ke vstupu do zámeckých zahrad s malým zvěřincem, Rosariem, skalkou a giardinettem.

Je samozřejmě možné zakoupit vstupné jen do zámeckých zahrad. Pro návštěvníky Jemniště je v otevírací době zámku vždy otevřena zámecká kavárna s lahodnými dezerty domácí výroby. Pro další informace navštivte www.jemniste.cz

Služby zámku Jemniště

Zámek Jemniště kromě prohlídkového okruhu a návštěvy zahrad nabízí své další služby. V areálu jsou tři tematické historické apartmány, Rainer, František, Terezie, které jsou k rezervaci v roce 2024 od Velikonoc až do prosince, do období před vánočními svátky. Všechny apartmány disponují krbem pro romantická odpoledne a večery. Hostům apartmánu je možno nabídnout snídani, která je jim donesena v proutěném koši do apartmánu a také večeři, kterou si mohou vychutnat v zámecké konírně. Kromě ubytování nabízí Jemniště také exklusivní prohlídky se sklenkou sektu, kdy navštívíte prohlídkový okruh jen ve dvou s průvodcem a můžete si vychutnat atmosféru barokní stavby v soukromí s prostorem pro dotazy. V zámku Jemniště jsou k rezervaci i privátní SPA ( pro 2 os. ) s vířivkou, saunou a rest zónou. V období otevření zámku pro veřejnost je možnost objednání pikniku ( 48 hod. předem), který si po vyzvednutí můžete vychutnat kdekoliv v zámeckém parku. K objednanému koši je Vám zapůjčena pikniková deka a polštáře. Kaple sv. Josefa, vysvěcena v roce 1725, je nabízena na pořádání svatebních obřadů, a to jak civilních, tak i církevních. Pro snoubence, kteří preferují při svém dni otevřenou oblohu je možnost obřadu v Rosariu, kde je více než 80 druhů růží. Na veškeré služby lze zakoupit dárkové certifikáty s platností jeden rok. Na pokladně zámku je možnost zakoupení mražené zvěřiny z okolních lesů, zpracované ve vlastní bourárně. V obchůdku u zámecké pokladny je možnost zakoupení lovecké módy a také pestrý výběr ručně vyráběných skleněných šperků z dílny Izabely Sternbergové.

Otevírací doba zámku

Duben, Květen: soboty, neděle, svátky, Velikonoční svátky pá – ne  od 10.00  do 16.30
Červen: denně mimo pondělí od 10.00 do 17.30
Červenec, Srpen: denně od 9.00 do 18.30
Září: denně mimo pondělí od 10.00 do 17.30
Říjen: soboty, neděle, svátky od 10.00 do 17.30

Více info na www.jemniste.cz