Na cyklovýlet vlakem Leo Express

16. červenec 2021, 23:18
Na cyklovýlet vlakem Leo Express

V létě se silnice a cyklostezky hemží lidmi na kolech všech barev a velikostí. Vyrazte letos na pořádný cyklovýlet vlakem!

Fenomén cyklistiky v České republice neustále vzrůstá. I díky jedné z nejhustších sítí cyklotras v Evropě na kolo pravidelně usedá téměř třetina obyvatel naší země. Pokud máte již vaše okolí proježděné, nasedněte i s kolem na vlak a vydejte se prozkoumat nová místa. Kolo si totiž můžete vzít do všech Leo Express vlaků. Všechny vozy jsou nízkopodlažní, a tak nástup s kolem zvládnou i ti nejmenší. Sedět budete v blízkosti vašich kol, takže na ně celou cestu uvidíte. Jeden vlak pobere 4 kola a cena za přepravu jednoho kola je 49 Kč.

leo_02_kk

Přemýšlíte, kam vyrazit? Doporučujeme Labskou stezku, jednu z nejdelších cyklotras v Evropě. Kromě českých měst se tak můžete vydat třeba do Hamburku nebo do Drážďan.

Můžete také spojit rodinný cyklovýlet se zážitkem na lanovce. Poté, co se ze Skiparku Červená Voda dostanete na Bukovou horu, máte na výběr několik cyklotras v rozmezí tří až dvaceti kilometrů. Velkou výhodou je, že všechny trasy vedou převážně z kopce.

Populární místo najdete i v krajině pod Králickým Sněžníkem. Na start tras vás pohodlně vyveze lanovka. Trasa různých délek nabízí svezení zkušeným cyklistům i nejmenším bikerům a začátečníkům.

leo_03_kk

Foto: © Leo Express, Pexels