Magické luminarium přijíždí do Prahy! Hra světla a barev uvolňuje pozitivní energii

29. duben 2014, 9:38
Magické luminarium přijíždí do Prahy! Hra světla a barev uvolňuje pozitivní energii

Magická hra světel, barev a stínů, kterou můžete zažít v unikátní vzduchové stavbě, Luminariu, ožije v Praze již 10. května 2014 před obchodním centrem Arkády Pankrác. Podle reakcí návštěvníků ve světě má Luminarium blahodárný vliv na psychiku, probouzí emoce, uklidňuje a působí jako pozitivní zdroj energie.

I když zvenku připomíná nafukovací hrad nebo cirkusové šapitó, uvnitř se otevře labyrint chodeb, tunelů a zákoutí, který uchvátí magií světel a barev, a to vše jen díky dennímu osvětlení.

Nejčlenitější typ bude mít v Česku premiéru

Luminaria, která jsou výhradním dílem britské společnosti Architecs of Air, navštívila již přes 40 zemí světa a všude se těší nebývalému zájmu. Po světě cestuje 6 typů Luminarií. Jeden z nich, Mirazozo, se v Praze představil již v roce 2011. Nyní však hlavní město přivítá typ Amococo, který je považován za nejčlenitější stavbu svého druhu. Opět jej do Prahy přiváží agentura Quix. „Výběr Luminaria byl dán velikostí prostoru a možností termínu. Vybraný prostor byl vhodný pro dvě Luminaria – Amococo a Mirazozo. Typ Mirazozo se nám do Prahy podařilo přivézt již v roce 2011, a proto jsme se rozhodli pro Amococo, které bude mít v České republice svou premiéru,“ říká Alice Tichá z pořádající agentury Quix.

Obří stavba roste neskutečně rychle

Luminaria jsou vyrobena ze speciálního průhledného plastu ve čtyřech barevných odstínech. Zabírají průměrně plochu 1000 m2 a jejich kopule dosahují až do desetimetrové výšky. Každé je tvořeno asi dvaceti díly, které se spojí dohromady na místě. „Luminarium není na stavbu náročné, příprava povrchu a rozmístění zátěží, ke kterým se musí ukotvit, zabere cca osmi lidem 4 až 5 hodin. Po ukotvení a propojení Luminaria stačí 20 minut, kdy před vámi vzduchová stavba vyroste,“ vysvětluje Alice Tichá.   

Luminarium, nad kterým převzala záštitu městská část Prahy 4 a její starosta Pavel Cedr, bude otevřeno denně od 10. do 25. 5. 2014, a to od 10.00 do 20.00 hodin. Nacházet se bude přímo před obchodním centrem Arkády Pankrác. Vstup je povolen jen bez bot, je bezbariérový a vhodný i pro návštěvníky na invalidních vozíčcích.

Předprodej vstupenek probíhá na Infostánku obchodního centra. Základní vstupné činí 190 Kč, děti do 100 cm mají vstup zdarma. Zvýhodněné vstupné za 95 Kč získají návštěvníci obchodního centra Arkády Pankrác po předložení účtenky v minimální hodnotě 500 Kč. Kapacita vstupenek je limitovaná. Doba prohlídky je 15 min.

Pro více informací a fotografie v tiskové kvalitě navštivte prosím www.arkady-pankrac.cz nebo www.luminarium.cz