Kam na in-line brusle v Praze?

9. duben 2015, 11:34
Kam na in-line brusle v Praze?

Venku je krásné počasí, zahrádky hospůdek lákají k posezení, a ještě není příliš teplo na sportování. Co to znamená? Ideální podmínky na to vytáhnout ze skříně kolečkové brusle a prosvištět některou z in-line stezek v Praze.

Zbraslav

Pokud se chcete pořádně protáhnout a oprášit své sportovní dovednosti, je právě tato trasa pod Vyšehradem jako dělaná pro vás. S pěkným výhledem podél Vltavy a na kvalitním povrchu se můžete na 11,2 km dosyta vyřádit! Pokud je na vás 11,2 km až příliš, nezoufejte, po cestě potkáte hned několik odpočívadel a míst k posezení a opětovnému nabrání sil. Trasa začíná na tramvajové stanici Podolská vodárna (tramvaje číslo 3, 17, 21).

Ladronka

Nejvyhledávanější a jedna z nejoblíbenějších tras na kolečkové brusle v Praze je bezesporu Ladronka, která je dlouhá příjemných 3,8 km. Největším kladem je její kvalitní povrch, který nadchne i ty nejnáročnější bruslaře. Zároveň je trasa osvětlená i v noci, což jsou ideální podmínky na bruslení o jarních a letních večerech. Na trasu se lehce dostanete autobusem (191) či tramvají (22, 25).     

Letná

Jestli vás nic nežene a chcete si v klidu vychutnat výhled na prosluněnou Prahu, Letná je trasou pro vás. Má velmi příjemných 2,5 km a patří mezi trasy odpočinkové, po cestě potkáte několik míst k posezení a občerstvení, a celou cestu se můžete kochat opravdu krásným výhledem na Prahu.  

Stromovka

Ať už chcete bruslit až do vyčerpání nebo naopak nabrat energii, Stromovka je ideálním místem. Bruslete v klidném a příjemném prostředí obklopení stromy, nebo prosvišťte Stromovkou skrz naskrz. A pokud vám náhodou dojdou síly, jednoduše si lehněte do trávy a užijte si chvilku pohody a klidu.   

Praha Troja - Bohnice

Trasa Troja - Bohnice je dlouhá 3 km, a dostanete se na ni buď ze Stromovky, nebo autobusem (112) ze zastávky Podhoří. Povrch je pokrytý hladkým asfaltem, takže vám to s výhledem na Vltavské údolí pojede bez velké námahy.

Hlavní nádraží - Krejcárek

Vyrazte po kvalitním povrchu na brusle u samého centra Prahy. Trasa je dlouhá zhruba 4 km a je využívána i cyklisty. Po celé délce je široká, osvětlená a po cestě se můžete kochat výhledem na odvrácenou stranu Koněvovy ulice, Hlavní nádraží s Pražským hradem v pozadí a také výhledem do údolí na libeňské straně tunelu.

Areál SANK     

Ve sportovním areálu Na Korunce se nachází oválná in-line dráha, která je ideální především pro rychlobruslaře a sportovní nadšence (pokud vás náhodou brusle omrzí, můžete si v areálu zahrát fotbal nebo tenis).

Dolní Počernice - Dolní Měcholupy

Stezka dlouhá 4,5 km je ideální pro bruslaře, kteří nemají rádi bruslení v davu a chtějí si odpočinout od rušného centra Prahy. Na dráhu se nejlépe dostanete autem nebo využijte autobus (181, 223) do stanice Českobrodská.

Líbil se Vám článek? Čtěte také Nejlepší in-line stezky aneb kam na kolečkové brusle v ČR

Autor: Martina Svobodová