Jak si užít rodinnou dovolenou v Paříži?

19. leden 2023, 13:06

Nejromantičtější město světa nenavštěvují jen zamilované páry. Eiffelovku, Vítězný oblouk nebo Elysejská pole stojí za to navštívit s celou rodinou. Na následujících řádcích najdete několik tipů, jak si s dětmi i rodiči dovolenou v Paříži užít co nejvíce.

PARIS_jak-si-uzit-rodinnou-dovolenou-v-parizi

Navštívit místa pro celou rodinu

Navštívit Paříž a nevidět Eiffelovku? Nemyslitelné! Jednu z nejslavnějších staveb světa a výhled z ní si určitě užijí i malé děti. Ne každé místo je ale nadchne. Těžko říct, jestli zrovna vaše děti ocení Vítězný oblouk nebo zámek se zahradami ve Versailles. Máte-li doma milovníky historie či zeměpisu, možná ano, ale ne každé dítě za lety do Paříže hledá právě tato místa.

V hlavním městě Francie přitom najdete řadu památek, kde se pobaví děti i dospělí. Má-li každý ve vaší rodině pro strach uděláno, navštivte například pařížské katakomby. V hloubce asi 25 metrů pod zemí se ukrývá labyrint tvořený přibližně dvěma sty kilometry chodeb. Dva a půl kilometru z toho je přístupných. A aby potemnělé divadlo bylo ještě děsivější, je plné lebek a kostí. Stejně tak se dětem i rodičům musí líbit parky v širším centru Paříže. Tulerijská zahrada nebo Lucemburské zahrady ukrývají nejen spoustu míst, kde si užijete piknik. Projedete se tu na plachetnici nebo v sedle shetlandského poníka. Dospělí jistě ocení sochařskou výzdobu i zahradnické umění místních správců.

A nebo můžete s dětmi trošku obchodovat. Dopoledne akce pro dospěláky a odpoledne pro caparty. Pařížský Disneyland jistě znáte. Možná jste ale nevěděli, že kousek od Paříže leží i malá galská vesnice... Tedy malá, Astérix parc čítá celkem 35 atrakcí a, jak už název napovídá, děti i rodiče tu zabaví Astérix, Obelix, Panoramix, Idefix a další postavy ze známého komixu či filmu.

 PARIS_building-102840

V klidu se najíst

Jistě to znáte také. Tak dlouho se těšíte na rodinnou dovolenou, všechno plánujete, chcete, aby to bylo perfektní,... V nestřeženém okamžiku se ale něco pokazí, rodinná idyla je pryč a k hádkám není daleko. Paříž je ale městem, kde snadno vrátíte úsměv na tváře všech členů rodiny. Vždyť láska přece prochází žaludkem a vy stojíte uprostřed hlavního města země vyhlášené kulinářskými specialitami!

Tak si najděte klidnou uličku s restaurací, kavárnou nebo palačinkárnou. Dejte si něco dobrého na zub, rodičům kupte kávu, dětem třeba právě tu palačinku a nechte chvíli jen tak plynout čas. Uvidíte, že s plným žaludkem se každý problém bude zdát menší a na hádky hned zapomenete. Pařížské dobroty umí divy.

 PARIS_eiffel-tower-3349075_19202

Cestovat bez stresu

A stres byste měli hodit za hlavu už během cesty. Raději proto zapomeňte na to, že byste do Paříže vyrazili autem. Devítihodinová cesta je investicí do budoucích hádek a řidič si pak dovolenou příliš neužije. De facto stejné je to v případě cesty autobusem nebo vlakem. Takže volba je jasná: letadlo.

Ještě než se vrhnete na internetový vyhledávač, abyste jej potrápili heslem letenka Paříž, zkuste sílu srovnávače letenek. Ty kvalitní vám po několika jednoduchých krocích ukáží nabídky všech leteckých společností, takže bude snadné zvolit tu nejvýhodnější. Ty opravdu nejlepší, jako například eSky.cz, navíc umožňují nejen letenky objednat, ale i zvolit platbu na splátky nebo ji dokonce odložit. A takový dobrý pocit z výhodného nákupu letenek je dobrým základním kamenem nejen pro příjemnou rodinnou dovolenou.

PARIS_-4056742_1920