Galerie La Femme pořádá výstavu Pocta Zuzaně Navarové

7. duben 2024, 22:03
Galerie La Femme pořádá výstavu Pocta Zuzaně Navarové

Pražská Galerie La Femme, která se nachází kousek od Staroměstského náměstí, pořádá od 17. dubna výstavu, která je poctou folkové zpěvačce Zuzaně Navarové, od jejíhož odchodu letos uplynulo 20 let.

Přehlídka se koná v rámci tradičního projektu Galerie La Femme, ve kterém čeští a slovenští umělci tvoří na jednotné téma.  Domácí úkoly zadává galerie svým umělcům již dvacet let, tentokrát to bude již 31. téma. Výstava proběhne v Galerii La Femme v Bílkově ulici, poté bude pokračovat do Divadla Horní Počernice a v říjnu a listopadu proběhne velká přehlídka tohoto projektu na Novoměstské radnici v Praze.

V minulosti jste mohli vidět výstavy na témata např. Mona Lisa, Vyhnání z ráje, Žena a architektura, Žena v zajetí techniky, Avignonské slečny, Inspirováno filmem, Znamení zvěrokruhu a mnoho dalších.

Vždy se výstavy účastní kolem šedesáti umělců jako například prof. Boris Jirků, prof. František Hodonský, prof. Michael Rittstein, prof. Jan Hendrych, Milan Chabera, Tomáš Hřivnáč, Radovan Pauch, v minulosti se ho také účastnili již zesnulí Adolf Born, Vladimír Suchánek, Eva Mansfeldová, František Zálešák, Tylek a mnoho další umělců jak významných jmen, tak mladých talentů. Za 20 let vznikly stovky možná tisíce skvostných děl a vyšly 4 katalogy mapující jednotlivá témata.

Některé výstavy domácích úkolů také vycestovaly za hranice ČR, nejúspěšnější byla asi v tomto směru výstava Pocta Bohumilu Hrabalovi, jež se konala v Českém domě v Bruselu nebo v maďarské Tatabányi.

Více informací na www.glf.cz