Filmy, přednáška či dětský program v červnu v Památníku Zámeček

18. květen 2023, 11:34
Filmy, přednáška či dětský program v červnu v Památníku Zámeček

Hned 1. června ukážeme, že v Památníku Zámeček Pardubice pravidelně myslíme i na mladší návštěvníky. Program pro celou rodinu obsahuje tvořivou dílnu, kde si budete moct vytvořit vyznamenání podle vaší libosti. Téma hrdinství přiblížíme i rodinným filmem Hranice odvahy, který uvedeme s dabingem.

Filmové projekce jsme si pro vás nachystali na každý čtvrtek. Po Hranicích odvahy bude jako lákadlo na dobročinný běh následovat snímek Nezlomný, heydrichiádu připomene Vyšší princip, Kód enigmy promítneme i k příležitosti června jako Měsíce hrdosti. Cyklus zakončíme snímkem o českých letcích v RAF Good Old Czechs. V sobotu 10. června navíc v rámci dobročinného běhu a pochodu pustíme film Zátopek.

Nudit se u nás nebudete ani o víkendech. V sobotu 3. června proběhne pietní akt k připomenutí 81. výročí heydrichiády na Pardubicku. Na Zámečku bylo mezi 3. červnem a 9. červencem 1942 popraveno celkem 194 osob, uctění jejich památky začne u pomníku Památníku Zámeček. A 10. června proběhne kulturně-dobročinný běh a pochod Po stopách Silver A.

Nezapomněli jsme ani na tradiční středeční odbornou přednášku. PhDr. Vojtěch Kyncl, Ph.D. představí 21. června svoji novou publikaci Děs dýchl do tváře a pohovoří o obětech popravených na Zámečku.

Bližší informace o programu naleznete na našem webu, Facebooku a Instagramu. Každý den kromě pondělí je také otevřena expozice Památníku Zámeček.