Festival světla BLIK BLIK rozzáří Plzeň

13. březen 2022, 21:49
Festival světla BLIK BLIK rozzáří Plzeň

Festival světla a umění ve veřejném prostoru BLIK BLIK se 25. a 26. 3. vrací v plné své kráse a velikosti do centra města Plzně!

Šestý ročník v tradičním formátu uvede na trase dlouhé 2,5 km celkem 15 zastavení včetně dvou unikátních interiérových instalací. Hrdinou letošního ročníku se stane katedrála Sv. Bartoloměje. Její nově zrekonstruovaný interiér bude hrát hlavní roli v největší videomappingové a světelné show ve střední Evropě s názvem Nebeská symfonie od francouzských umělců AV Extended, kteří si za své umění odvezli nejvyšší ocenění z festivalu v Lyonu. Krom toho pak na trase od náměstí k DEPO2015 čeká návštěvníky to nejlepší ze současné digitální tvorby od umělců z celého světa, a to v podobě unikátních lasermappingů, videomappingů, obřích statických projekcí nebo interaktivních světelných exponátů. Chybět nebude ani doprovodný program. V rámci něj bude například uvedena premiéra představení plzeňské umělecké skupiny Žongléros  Camera Obscura, které snoubí prvky akrobacie, nového cirkusu a světelného umění.

Festival se uskuteční 25. a 26. 3 2022 vždy od 19 do 24 hodin. Vstupenky na interiérové instalace i doprovodný program lze zakoupit v síti Plzeňská vstupenka.

Více informací naleznete na www.depo2015.cz/blikblik