Divadlo Spejbla a Hurvínka zve na představení pro dospělé!

1. říjen 2019, 16:15
Divadlo Spejbla a Hurvínka zve na představení pro dospělé!

Nová divadelní sezóna 2019/2020 je v plném proudu také v Divadle Spejbla a Hurvínka, které má na svém repertoáru opět celou řadu oblíbených představení. Vedle her určených pro nejmenší diváky se však jedná také o čtyři tituly pro dospělé, vhodné pro diváky od 12 let věku.

Kromě již osvědčených divadelních hitů se ale mohou příznivci Divadla Spejbla a Hurvínka v říjnu těšit také na premiéru hry Past na Hurvínka nebo na nové CD pod názvem Taťuldo, zhasni!

Divadlo Spejbla a Hurvínka úspěšně zahájilo novou divadelní sezónu s osvědčeným repertoárem plným oblíbených divadelních titulů pro děti i dospělé. V programu pro dospělé mohou diváci vybírat z těchto her:

Martin Klásek:  „Ve dvou se to lépe…“

Miki Kirschner, Robin Král, Jan Lstibůrek: Spejbl a město hříchu

Augustin Kneifel, Helena Štáchová: Dějiny kontra Spejbl

Helena Philippová, Helena Štáchová, Ivan Štědrý: Spejbl versus Drákula

„Na své si však během podzimu přijdou také děti. Na 12. října 2019 je v Divadle Spejbla a Hurvínka naplánovaná premiéra představení autorů Jany Kubíčkové a Štěpána Gajdoše Past na Hurvínka. Pro děti i dospělé potom divadlo chystá, ve spolupráci s vydavatelstvím Supraphon, zbrusu nové CD s názvem Taťuldo, zhasni,“ představuje opravdu nabitý program ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka Denisa Kirschnerová.

Na novinkovém CD se oblíbení hrdinové vydávají opět za poznáváním báječným objevů a vynálezů, tentokrát žárovky. Prasklá žárovka způsobí u Spejblů nenadálé pozdvižení. Její výměnu Hurvínkovi a Máničce znesnadní závrať pana Spejbla. Zároveň však odhalí jeho vášeň pro vynálezce a jejich objevy. A tak se spolu s našimi hlavními hrdiny posluchači dozvědí, čemu všemu museli čelit vynálezci Heinrich Göbel, Thomas Alva Edison, František Křižík nebo Nikola Tesla, a jakou roli v tom sehrála žárovka. Ještě, že paní Kateřina je dáma, kterou nezaskočí vůbec nic, a tak v pravou chvíli najde ve své kabelce vše, co je zapotřebí ke šťastnému řešení problému.

Na CD se v rolích Spejbla a Hurvínka představí Martin Klásek, v roli Máničky a bábinky Marie Šimsová, coby Žeryček Ondřej Lážnovský a připojí se i další členové souboru Divadla Spejbla a Hurvínka. Novinkové CD vychází začátkem října 2019.