Bárta & Illustratosphere rozsvítí Plzeň

14. duben 2024, 22:07
Bárta & Illustratosphere rozsvítí Plzeň

Plzeňským koncertem 20. 4. zakončí Dan Bárta se skupinou Illustratosphere turné s názvem Němá éra. Vystoupení v industriálních prostorách kreativní zóny DEPO2015 zpestří unikátní světelná scéna tvořená v reálném čase.

Němá éra tour odkazuje na stejnojmennou skladbu z debutového alba Illustratosphere (2000). Na koncert ale skupina přiveze i reedice remasterovaných alb Entropicture (2003), Animage (2008) a Maratonika (2013)

Spolu s Bártou tvoří současnou sestavu kytarista Miroslav Chyška, kontrabasista a baskytarista Robert Balzar a klávesista Filip Jelínek. Čtveřice se na pódiích setkává také v rámci působení v kapele J.A.R., čerstvě oceněné Skupiny roku letošních Cen Anděl. Od roku 2014 zastává post bubeníka slovenský hudebník Martin Valihora.

Industriální halu rozzáří nejen osobitá multižánrová hudba skupiny, ale i scéna s VJingem multimediální umělkyně Lindy Arbanové. Mix projekce obrazů a videí s barevnými prvky a filtry rozehraje Arbanová na míru vytvářených scénických objektech výtvarníka Pavla Lišky.

Hudební večer otevře nadějná písničkářka a skladatelka NIKA za doprovodu klavíristy Pavla Dudy.

Vstupenky jsou k dostání na GoOut.cz. Více informací na www.depo2015.cz/danbarta-illustratosphere