Bára Poláková našla životní štěstí ve špetce soli

12. duben 2023, 10:30
Bára Poláková našla životní štěstí ve špetce soli

Nová deska Báry Polákové nazvaná ON/OFF je na spadnutí. Prvním singlem z ní je skladba Sousedův trávník, která vyšla minulý pátek na všech digitálních platformách. V neděli pak měl premiéru i videoklip, ke kterému napsala scénář a režírovala ho společně s Markem Jarkovským. Pozvala do něj hned několik svých blízkých kamarádů.

Skladba Sousedův trávník bude součástí nového, už třetího, studiového alba Báry Polákové. To ponese název ON/OFF a bude obsahovat celkem 14 skladeb. Producentsky na něm pracovali David Hlaváč, Filip Jelínek a Jan P. Muchow.

Videoklip se natáčel na zámku v Niměřicích kousek od Mladé Boleslavi. Kromě Jiřího Langmajera, který ztvárnil postavu Jirky, který má vždy lépe osolený život než všichni ostatní, o kterém se v písni přímo zpívá, září v klipu i pětičlenná holčičí kapela. Bára sama ji nazývá "babypunková". Eva Adamczyková zasedla za bicí, Martha Issová za klávesy, Lenka Krobotová se chopila kytary a Markéta Děrgelová basy. Sousedy, kteří mají trávník vždy zelenější, pak ztvárnili modelka Denisa Dvořáková, Marek Adamczyk, Tomáš Měcháček, Patrik Děrgel nebo David Hlaváč. Na první pohled zaujme také umělecká scénografie s retro nádechem od Marka Cpina. Kamery se chopil Pavel Berkovič, pro kterého to byla již čtvrtá spolupráce s Bárou. Kameramansky stojí za Nafrněnou, Krávou a klipu k písni Generace.

"Jsem vděčná a šťastná, že do toho šli všichni se mnou. Je to úplnej úlet. Něco si vymyslíte v hlavě a je to nejdřív tak šíleně abstraktní. Začíná to textem, hudbou, vyladěním masteru, pak musíte nadchnout svoje kámoše, aby v dešti dělali, že hrajou na nástroje, na který normálně nehrajou a tančili v zimě u mini domečků, a končí to ve střižně týdenníma dvanácti hodinovkama, kde to všechno najednou dostane konkrétní obrysy. Chodí nám krásný reakce, třeba videa, jak paří na Trávník děti a už ho umí za ty tři dny zpaměti, je to úžasný."
 
Od dubna 2023 bude možné vidět Báru Polákovou na koncertním turné Něhy po specifických místech České republiky a také v unikátním projektu Michala Horáčka nazvaném Horáček GEN XYZ, který bude k vidění v pražském originálním prostoru Azyl78.
 
Zveřejnění dalšího klipu ke druhému singlu z nové desky je naplánováno na 13. května v 11.00. Singl nese název DESE.
 
Bára Poláková je pětinásobnou držitelkou cen Anděl, získala je za svoje dvě dosud vydaná alba. 
 
Album vychází u Championship Music, který je od tohoto roku také jejím managementem.