Alfons Mucha byl geniální fotograf. Přesvědčte se v Moravském Krumlově

14. duben 2024, 21:58
Alfons Mucha byl geniální fotograf. Přesvědčte se v Moravském Krumlově

V pátek 10. května 2024 zahájí na zámku v Moravském Krumlově další ročník výstavy s názvem Muchova stezka. Návštěvníci tak objeví Alfonse Muchu jako geniálního fotografa. Výstava bude poutavým záznamem osobních životních vizí umělce, skutečného a nefalšovaného mistra fotoaparátu. K vidění bude od května do října 2024.

Chcete vidět co a jak fotil Alfons Mucha? Přání splněno

Muchova stezka propojuje místa, kde Alfons Mucha zanechal své stopy. Tato pětidílná výstava přibližně 80 fotografických děl, dále také ikonické plakáty Alfonse Muchy, kresby, studie, osobní věci, sochy a obrazy z rodinné Muchovy sbírky navštíví v roce 2024 Moravský Krumlov, Ivančice, Hrušovany nad Jevišovkou a Doubravice nad Svitavou na jižní Moravě, zámek Zbiroh v Čechách a Piešťany na Slovensku. Kurátorkou výstav je Tomoko Sato, autorka všech velkých expozic a projektů Nadace Mucha za posledních 30 let nejen v České republice, ale také ve světě.

Slovanská epopej na zámku v Moravském Krumlově

Moravský Krumlov se stal prozatímním domovem monumentálního díla Alfonse Muchy. Slovanskou epopej můžete vidět od března po celý rok každý den kromě pondělí. Ohromí vás dvacet pláten, na kterých Mucha ztvárnil klíčové události v dějinách Slovanů. Naplánujte si letos výlet po stopách Alfonse Muchy a začněte v Moravském Krumlově. Čeká tu na vás také opravený zámek s úchvatným arkádovým nádvořím, šlechtickými komnatami s původním vybavením a výhled ze zámecké věže.