14|15 BAŤŮV INSTITUT nabízí rozmanitý kulturní program

10. březen 2023, 6:50

Přijďte se pobavit i dozvědět se něco nového. V muzeu, galerii i knihovně ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU ve Zlíně je připraven zajímavý jarní program.

14l15 BATŮV INSTITUT-POHLED NA 15. BUDOVU_nápisyjpg

V Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně můžete kromě expozice Princip Baťa, která představuje historii firmy Baťa do roku 1948, tvorbu zdejších filmových ateliérů i příběh cestovatelů Hanzelky a Zikmunda, zhlédnout i aktuální výstavu Na krála, matičko, na krála! Ta je věnovaná fenoménu letničního obřadu jízdy králů, který v současnosti probíhá ve 4 obcích na jihovýchodní Moravě. Od 17. 3. zde bude k vidění nová výstava Poklady skryté v podzemí Karpat věnovaná 70. výročí založení lomu Bučník, který je jedním z nejbohatších nalezišť nerostů v republice.

V krajské galerii je až do května k vidění výstava obrazů Jana Pospíšila a nabídku doplní od 22. 3. výstava Univerzum Max Švabinský (1873-1962), na které budou představeny především umělcovy grafiky a kresby z uměleckých fondů Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně a Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě, z nichž mnohé zatím nebyly publikovány. Ujít byste si neměli nechat ani expozici Prostor Zlín | Řády vidění, přibližující jedinečnou sbírku architektury, designu a českého a slovenského výtvarného umění 19. a 21. století.

Pohled do stálé expozice Princip Baťa_Dnes fantazie_zítra skutečnost

Zajímavý program nabídne festival Literární jaro Zlín 2023 s mottem Knihy do uší věnovaný audioknihám, který se bude konat od 23. 3. do 20. 4 v Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně.

Více informací na www.14-15.cz

Pohled do stálé expozice Prostor Zlín Řády vidění_archiv Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně