Tereza Ondrová: Sólo pro galerii • 42+PEOPLE: Where - Pardubice

6.6.2024, 19:00 – 23:59

TANEC PRAHA 2024 (akce se koná v GAMPĚ a v Divadle 29)

Cena vstupenky: 100 Kč

Nová taneční kresba Terezy Ondrové & oslava mezigeneračního dialogu tanečníků v projektu souboru 420PEOPLE, za který Helena Arenbergerová získala Cenu Thálie 2023. 

19:00 Tereza Ondrová: Sólo pro galerii / GAMPA
Sólo pro galerii je performance, kterou je možné pozorovat z jakékoliv vzdálenosti. Jedná se o taneční sólo, jenž je „sochařstvím" v čase, je to hra s detaily, pozorností ale i neustálou proměnou a imaginací. Diváci zažijí taneční dialog mezi vystavenými díly, prostorem a tanečnicí Terezou Ondrovou. Na začátku této nové taneční kresby je soustředěné pozorování jevů či situaci v jejím okolí, ale i uvnitř jí samotné, aby jí tak bylo umožněno vstřebat to podstatné. Vzniká umělecké dílo svou fyzickou realizací nebo již ve chvíli, kdy je mentálně počato, pouhým nápadem? 
Choreografie a tanec: Tereza Ondrová / hudba: Jiří Konvalinka
Délka: 30 minut. Představení se odehraje v GAMPĚ.
 

20:00 42+PEOPLE: WHERE / Divadlo 29
Nejnovější projekt 42+PEOPLE souboru současného tance 420PEOPLE oslavuje mezigenerační dialog tanečníků. Přináší jedinečný a zároveň intimní pohled na vrchol taneční kariéry, v choreografii se představí dvojice českých tanečníků ve věku 42+. Účinkují Václav Kuneš Helena Arenbergerová, která za svou roli získala Cenu Thálie 2023.

Koncept: Václav Kuneš / dramaturgie: Lucie Němečková / světelný design: Jan Mlčoch / hudba:  Exhausted Modern & další interpreti / zvukový design: Pierre Urban / kostýmy: Olo Křížová / scénografie: Lucia Škandíková / produkce: Martina LaštovkováAnna BorovskáAneta JochimMarta LajnerováDavid Borovský

Délka: 45 minut. Představení se odehraje v Divadle 29.

SMS Ticket