Deux Nouvelles Erreurs (FR) - Totoabas - Pardubice

22.5.2024, 20:00 – 23:59

Francouzské duo Deux Nouvelles Erreurs renomovaného perkusisty Petera Orinse a saxofonisty Laurenta Rigauta & nové české duo Totoabas, kombinující zvuk skotských dud a kontrabasklarinetu specificky modulovaných elektronickými moduly Instruo. Na závěr společný improset obou dvojic. 

 

Cena vstupenky: 100 Kč

Deux Nouvelles Erreurs (FR)
Duo Deux Nouvelles Erreurs tvoří renomovaný francouzský bubeník Peter Orins a veterán lillské alternativní scény, saxofonista a hráč na analogový syntezátor Laurent Rigaut, který se v ČR představí vůbec poprvé. Oba hudebníci, kteří patří ke klíčovým postavám progresivní hudební scény ze severofranzouzského města Lille, spolupracují již řadu let v nejrůznějších sestavách od hraní v duu po bigband. Oba jsou velmi zkušení improvizátoři a svou tvorbu zakládají na principu chybovosti, kterou razí nové hudební cesty. Každé společné hraní využívají pro obohacení svých výrazových prostředků a coby instantní skladatelé berou diváky na dobrodružnou cestu po rozmanitých a fantastických krajinách.

Peter Orins je bubeník, perkusista, hráč na elektroniku a hudební organizátor, který prošel klasickým hudebním vzděláním a přes jazzovou a rockovou hudbu se dostal k experimentu a improvizaci. Je známý především z progresivního neorockového tria TOC, které již několikrát vystupovalo i v ČR nebo z japonsko-francouzského kvartetu Kaze, který vystupuje s japonskou legendou elektronické hudby Ikue Mori. Jeho diskografie čítá téměř 70 alb a spolupracoval s hudebníky jako jsou např. Jean-Luc Guionnet, Akira Sakata, Gebhard Ullmann, Joe Morris, Frank London, Nate Wooley nebo Dave Rempis.

SMS Ticket