Po hranicích revíru Krudum

27.4.2024, 10:00 – 23:59

Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Lokti pořádá první letošní vycházku Po hranicích revíru Krudum. Průvodcem bude Bc. Lukáš Smola, vedoucí odboru evidence, dokumentace a IS NPÚ, ÚOP v Lokti.

Po hranicích revíru Krudum
  • Adresa:
    Zámecká 67/10
    Loket 357 33

Akce se uskuteční v sobotu 27. dubna 2024 od 10 hodin, sraz bude u rozcestí u sv. Mikuláše (žlutý turistický rozcestník), délka trasy cca 8 km kolem vrchu Krudum. Z organizačních důvodů je počet účastníků omezen, proto prosíme zájemce o rezervaci na e-mailu [email protected] (rezervace bude platná až po potvrzení).

Přítomné čeká obchůzka hranic revíru Krudum císařských montánních lesů vyznačených v terénu roku 1786. Montánní lesy byly vyhrazené pro potřeby hornictví, aby byl zajištěn dostatek dříví pro vlastní důlní práce (výdřevu, větrací zařízení apod.) i pro zpracování rud v hutích. Jednalo se o majetek státu, resp. panovníka, který byl odebrán odbojné šlechtě v polovině 16. století. To je také důvod, proč se Slavkovský les dříve nazýval Císařským.

Upozorňujeme, že trasa povede poměrně náročným terénem mimo zpevněné cesty (příkré svahy, kamenná moře, podmáčená půda, nízký porost a vysoká zvěř). Akce proto není vhodná pro dětské kočárky. Prosíme, abyste doma nechali také své psí mazlíčky. Jídlo a pití je potřeba vzít s sebou, po cestě není žádné stravovací zařízení. Akce se koná za každého počasí.

Zde ke stažení plakát akce.

Na akci bude pořízena dokumentace, která může být zveřejněna v rámci mediální propagace organizátora.